Habfürdő http://www.habfurdo.com Hiszek A Boldogságban Wed, 28 Feb 2018 14:59:56 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.4 75385949 ® Hét dolog, ami segít nekem stresszes időszakban http://www.habfurdo.com/stressz/ http://www.habfurdo.com/stressz/#comments Tue, 20 Feb 2018 22:39:31 +0000 http://www.habfurdo.com/?p=6651   Az elmúlt hetem nagyon nehéz volt. Főként munkahelyi problémákkal kell megküzdenem mostanában, mert elég sok személyi változás történik a közvetlen környezetemben. Sokan akiket nagyon szeretek elmennek… bár azt gondolom, hogy a maradó csapattal is jó lesz együtt dolgozni, illetve bízom abban, hogy az újakkal is, de szó mi szó, nem könnyű most. Ráadásul a […]

The post ® Hét dolog, ami segít nekem stresszes időszakban appeared first on Habfürdő.

]]>

 

Az elmúlt hetem nagyon nehéz volt. Főként munkahelyi problémákkal kell megküzdenem mostanában, mert elég sok személyi változás történik a közvetlen környezetemben. Sokan akiket nagyon szeretek elmennek… bár azt gondolom, hogy a maradó csapattal is jó lesz együtt dolgozni, illetve bízom abban, hogy az újakkal is, de szó mi szó, nem könnyű most. Ráadásul a munka is sok, ami bajnak nem baj, csupán kicsit tovább bonyolítja a helyzetet. Így megy ez hetek óta, de valahol a múlthéten csapódott le az egész. Minden nap már-már a sírás szélén álltam, és volt, hogy nem is csak a szélén… talán a csütörtök volt a mélypont, amikor is rájöttem, hogy ez így nem mehet tovább, valamit kezdenem kell magammal.

Alapvetően, a mindennapi szóhasználattól eltérően, a stressz nem az ellenségünk. Hiszen olyan helyzetekben leszünk stresszesek, amelyeknek sokszor változást hoznak az életünkbe, vagy amelyek esetében a megszokottól nagyobb teljesítményre van szükség tőlünk. Ismeretlen és változást hoz, ezért billenünk ki ilyenkor az egyensúlyunkból.
Persze vannak az életben olyan helyzetek, amelyek legfőképpen azért rosszak, mert egyszerűen nem tudunk tenni ellene. A tehetetlenség pedig nagyon kiborító… de az ilyen helyzetekben is tudunk tenni azért, hogy ne legyőzzön minket a szituáció, hanem megerősítsen. A kérdés tehát nem is az, hogy hogyan lehet kikerülni a stesszt – mert azt hiszem a mai világban ez már-már lehetetlen – hanem, hogy ne merítsen ki minket.

És mivel a tél úgy tűnik maradni kíván még egy kicsit, ezért egy-két olyan képet választottam, ami a szépségeit mutatja meg, hogy ne bánkódjunk miatta – főleg mert felesleges. A képeket a KV (azaz Ked(d)vcsináló ;) ) Pinterest tábláján megtaláljátok.

 

1.
Ismerd (f)el
Mivel hetek óta inkább arra koncentráltam, hogy fusson a szekér,  a lovaimmal pedig nem is törődtem. Nem csodálom, hogy a múlthéten elfáradtak. Nehéz elismerni ha az ember valamire nem reagál a legjobban, de talán sokszor felismerni még nehezebb. Éppen ezért ez az első lépés. És nem, nem ciki, hogyha néha kicsit maga alá temet az élet.
minta
2.
Levegő, víz, mozgás
A stresszes helyzet mindig zajos. Ha másért nem, akkor azért mert a fejünkben lesz tőle zaj. Éppen ezért kell olyan elemekkel körülvenni magunkat, amik tiszták. Bár unalmas, de a kiemelt trió tényleg hatékony. Akár unjuk, akár nem, a víz és a mozgás nagyon jó hatással van a mentális és a fizikális egészségünkre is. A levegő pedig… nos az azon túl, hogy nélküle nehéz élni, egy jó légzéstechnikával sokat segíthetünk magunkon. Néhány mély levegő, és egy kicsit máris jobb.
minta
3.
Beszélj
Bár alapvetően nem vagyok az a fajta, aki nem mondja el, ha baja van, de határozottan az a fajta vagyok, aki inkább csak röviden tér ki a dologra, és hajlamos eltussolni, miszerint nincs is semmi baj. Helyette jó sokat beszélek másról. Nem jó stratégia, mert csak egy hajszálnyival jobb, mintha nem is mondanék semmit. És persze csak akkor veszem észere, hogy már megint gyűjtögettem, ha néhány egyedül sírás után véletlenül megtalál valaki, akinek aztán a nyakába zúdítok mindent. Asszem nem kell kitérnem arra, hogy mi a tanulság.
minta
4.
Rakj rendet
Lehet, hogy te az a fajta ember vagy, aki körül mindig rend van… nos akkor ugorhatsz a következő pontra. Én nem az vagyok sajnos, viszont így legalább leírhatom, hogy határozottan jót tett a lelkemnek, hogy rendet tettem magam körül. Átláthatóbbak így a feladataim is, és ezzel egy kis zajt már ki is tudtam iktatni a sok közül.
minta
5.
Időzítő
Van amikor egyszerűen képtelenek vagyunk rávenni magunkat dolgokra… minden nehéz, meg amúgy is hagyjon minket békén a világ. A halogatás pedig mint tudjuk, csak halmozza a bajokat. Jó taktika, ha beállítunk egy időzítőt, és hallgatunk magunkra, hogy abban a fél, egy- két órában márpedig odatesszük magunkat. Ha pedig ez sikerül, máris könnyebb lesz kicsit a lelkünk, és a sikerélmény is mosolyt csal az arcunkra.
minta
6.
Valami ami kizökkent
Leghatározottabban rajtam azonban most az segített, hogy megengedtem magamnak egy kis kirándulást. “Székesfővárosunkba” látogatok hamarosan másfél napra, hogy kicsit a szekerem pihenjen, és abrakoljanak a lovak. :) Persze nem kell feltétlenül elutazni, azt gondolom itthon is megtaláltam volna azt, ami segít. Egy kirándulás a közelben, egy mozi egyedül (legutóbb ez volt a terápiám), egy vacsora a barátokkal… bármi, amit rég csináltál.
minta
7.
Idő
Az élettel az a helyzet, hogy zajlik. Akár elfogadjuk a nehézségeit, akár elmerülünk benne, akár a saját oldalunkra állítjuk őket, megy rendíthetetlenül előre. Vannak helyzetek, amikor valóban nem tudunk más tenni, mint megvárni, hogy rendezettebbek legyenek a dolgok körülöttünk, és bízni saját magunkban, hogy képesek leszünk kibírni. Addig is pedig egy nagy séta, mély levegő és #hiszünkaboldogságban.
minta

The post ® Hét dolog, ami segít nekem stresszes időszakban appeared first on Habfürdő.

]]>
http://www.habfurdo.com/stressz/feed/ 1 6651
® Öt egyáltalán nem HABos sorozat http://www.habfurdo.com/sorozat/ http://www.habfurdo.com/sorozat/#comments Tue, 06 Feb 2018 07:25:41 +0000 http://www.habfurdo.com/?p=6639   Elég nagy film és sorozatfaló vagyok. Van egy baráti társaságunk, akikkel különösen szeretjük tesztelni a képernyőt, és velük találtuk ki még régebben, hogy “együtt” fogunk sorozatot nézni. Összeírtunk egy halom olyan sorozatot, amelyet még egyikünk sem látott, majd sorsoltunk egyet. A szabály az volt, hogy legalább egy évadot végig kell nézni, és egy héten […]

The post ® Öt egyáltalán nem HABos sorozat appeared first on Habfürdő.

]]>

 

Elég nagy film és sorozatfaló vagyok. Van egy baráti társaságunk, akikkel különösen szeretjük tesztelni a képernyőt, és velük találtuk ki még régebben, hogy “együtt” fogunk sorozatot nézni.
Összeírtunk egy halom olyan sorozatot, amelyet még egyikünk sem látott, majd sorsoltunk egyet. A szabály az volt, hogy legalább egy évadot végig kell nézni, és egy héten csak bizonyos számú részt nézhettünk meg. Hát (nagyjából) így jöttek szembe velem az alábbi sorozatok.

 Az első háromnak éppen ezért csak az első évadát láttam. Mégis azért írom le, mert az, hogy én nem néztem tovább, nem jelenit azt, hogy Nektek ne tetszene. Az első évadot azonban kivétel nélkül megérte megnézni, nem feltétlenül azért nem folytattam, mert nem tetszett… vannak furcsa dolgaim na. :)
Ha a történetükre vagytok kíváncsiak, írjátok be a Googlebe, mert itt most sokkal inkább csak impressziókat osztok meg veletek.

 

Ha láttátok már valamelyiket, vagy bármi véleményetek van, ne tartástok magatokban! Mint írtam, nagyon szeretem a filmeket és a sorozatokat, és még annál is jobban szeretek beszélgetni róluk ;).

 

Szóval lássuk… előre szólok, ezek tényleg nem HAB-osak!

 

1.
Orange is the new black
Adott egy ártatlan (vagy annak tűnő? ) szőke kék szemű főhősnő, akit lecsuknak. Karakterével könnyen azonosultam (legalábbis a sorozat elején), hiszen én is nagyjából olyan boci szemekkel pislogtam a jelenetekre, mint ő. Aztán ahogy haladunk előre a történetben, lassan egyedül maradtam a pislogással… És még csak nem is az “elvárhatóan sokkoló” jelenetek azok amik kiakasztottak… csak az egész olyan élet szagú, hogy azt kell kérdeznem magamtól. Ilyen van?! Bizonyára. :(
minta
2.
Utopia
Bevallom őszintén, hogy a történetből viszonylag kevés dologra emlékszem, viszont az érzésvilága határozottan rémisztő volt, a hang és képi világa pedig zseniálisan hátborzongató. Legalábbis szerintem. Össze és visszaesküvések, brutális szereplők, abszurd jelenetek. Nekem kell, hogy legalább egy szereplőt megszeressek, de itt nagyon nehezen találtam bárkit is.
minta
3.
House of Cards
Nagyon politika. Jó kis spekulációk, erős karakterek mind női, mind pedig férfi oldalon… csak éppen a fentebb említett “legyen egy kedves szereplője” vizsgán bukott el, amikor egyetlen toll vonással zsupsz kinyiffant a kedvenc szereplőm. Soha nem csináltam olyat, hogy rész közben abbahagyok egy sorozatot, de itt felálltam, és azóta egyetlen képkockát se voltam hajlandó megnézni belőle. Hogy ez jó vagy rossz pont, azt mindenki döntse el maga.
minta
4.
Designated survivor
Az eddig felsoroltak közül ez a legfogyaszthatóbb sorozat. Legjobban az tetszik benne, hogy miközben nagyon amerikai, aközben szépen fricskázza is az amerikai politika működését. Karakterei szerethetőek, éppen ezért könnyebben befogadtam.
A 24-et nagyon szerettem annó, így örömmel üdvözöltem a képernyőn “Jack Bauert”, aki most egy kicsit lágyabb, de cseppet sem kevésbé izgalmas szerepet kapott. Hm.. ezt a sorozatot folytatni fogjuk.
minta
5.
Black mirror
Az új abszolút KEDVENC. Hol volt ez a “sorozat” eddig???! Hiszen már 2011-es. Az idézőjel oka, hogy epizód sorozat, ezért minden egyes rész olyan, mintha egy-egy zseniális, egy órás film lenne. Remek társadalomkritika, ráadásul kicsit utópisztikus sci-fi is (de tényleg csak kicsit), amely stílus abszolút közel áll hozzám. Szerintem majd szentelek neki egy egész posztot is… de addig is bekerült ide, hogy hamarabb megtalálhasson titeket is.
minta

The post ® Öt egyáltalán nem HABos sorozat appeared first on Habfürdő.

]]>
http://www.habfurdo.com/sorozat/feed/ 4 6639
Tél tavasz http://www.habfurdo.com/tel-tavasz/ http://www.habfurdo.com/tel-tavasz/#respond Mon, 05 Feb 2018 08:13:35 +0000 http://www.habfurdo.com/?p=6628 Tél tavasz – Mi ez? Kép forrása: saját fotó

The post Tél tavasz appeared first on Habfürdő.

]]>
Tél tavasz – Mi ez? Kép forrása: saját fotó

The post Tél tavasz appeared first on Habfürdő.

]]>
http://www.habfurdo.com/tel-tavasz/feed/ 0 6628
Enyém lett egy kis csillogás / Outfit http://www.habfurdo.com/enyem-lett-egy-kis-csillogas-outfit/ http://www.habfurdo.com/enyem-lett-egy-kis-csillogas-outfit/#comments Thu, 01 Feb 2018 19:54:28 +0000 http://www.habfurdo.com/?p=6593 Amikor elkezdtem szervezni ennek a posztnak a fotózását, álmomban sem gondoltam volna, hogy ez lesz belőle. Először is abszolút nem ilyen koncepció volt a fejemben, de mivel végül az időjárás romantikusra sikerült – azaz hullt a hó – 2 nappal előtte gyors helyszínváltás történt. Ha majd megvalósítjuk az eredeti elképzelést – mert meg fogjuk, ebben […]

The post Enyém lett egy kis csillogás / Outfit appeared first on Habfürdő.

]]>

Amikor elkezdtem szervezni ennek a posztnak a fotózását, álmomban sem gondoltam volna, hogy ez lesz belőle.

Először is abszolút nem ilyen koncepció volt a fejemben, de mivel végül az időjárás romantikusra sikerült – azaz hullt a hó – 2 nappal előtte gyors helyszínváltás történt. Ha majd megvalósítjuk az eredeti elképzelést – mert meg fogjuk, ebben biztos vagyok – nagyon vicces lesz, hogy végül mi lett most belőle.

Miskolc egyik jellegzetessége az Avasi kilátó. Ha az ember lánya – fia miskolci, egészen bizonyos, hogy fűződik hozzá valamilyen emléke.

Nekem is, elég sok. S furcsa is lenne ha nem lenne így, tekintve, hogy ott nőttem fel a “lábánál”. Vagyis egészen pontosan az Avas alján, s a gyerekszobám egyik ablakán ha kinéztem, a kilátót láttam. Volt egy időszak, mikor 12 váltakozó színben világították ki, félpercenként váltogatva a színeket, s én megtanultam a sorrendet, ezzel szórakoztatva azokat, akik hajlandóak voltak figyelni a bolondozásomra. Mindig tudtam milyen szín lesz a következő… szerettem.

“A kilátónál”. Barátságok, bulik, forgatások, szerelmek, szakítások, szeretkezések, nagy séták, kis kirándulások, ábrándok, kutyasétáltatások, piknikek, beszélgetések, és még ki tudja milyen sötét és vidám dolgok helyszíne. Lényegtelen, hogy a szeme mit lát az embernek, mert a lelkünk miskolciként egészen másképpen néz fel a kilátóra.

Tudtam, hogy fent valamikor működött valamiféle kávézó, de én még fiatal vagyok ahhoz, hogy erről pontos emlékeim legyenek. Akadtak aztán próbálkozások, de a Kilátó ablakai végül mindig csak sötéten és kissé bánatosan, becsukva néztek le a városra. A városra, amely egyszerre kitaszítja és magához öleli miközben vár tőle valami többet…

Ez a több aztán tavaly decemberben meg is érkezett. Újra kinyitotta szemeit, kávéillattal betöltve az levegőt a város fölött. Elegáns csészékkel, finom kávéval, zsúfolt hétvégékkel, csillogással, csodás kilátással és azt gondolom minden miskolci szívét betöltve egy kis örömmel. Ha erre jártok, mindenképpen nézzetek fel az Avasi Kilátó Kávézóba, hogy lenézhessetek Miskolcra. Mert megéri… tényleg egy kis csillogás.

Valahogy a képeket elnézve tényleg ez az érzésem. Hogy enyém lett egy kis csillogás.

Ahogy említettem egyáltalán nem ez volt a tervem. Aztán a dolgok csak úgy megtörténtek, és valahogy az emberi jóságból, az összefogásból és az alkotásvágyból született ez a sorozat.

Az volt a célom, hogy kicsit kilépjek Hétköznapirékából. Szerettem volna egy olyan szettet összeállítani, aminek darabjai megvannak a ruhatáramban, de nem hordom őket együtt. Mert ráébredtem, hogy hajlamos vagyok ugyan azokhoz a kombinációkhoz nyúlni, s néha észre sem veszem a lehetőségeket benne. Így aztán ilyen céllal kinyitva a szekrényemet lett egy olyan szett, amit Hétköznapiréka egészen bizonyos, hogy nem hordana… de jól éreztem magam benne!

A hátizsákom, aminek a szín és mintavilágát rábíztam Violettára a Ceratif tervezőjére, nagyban hozzájárult ehhez a jó érzéshez! Rábíztam, mert a munkáit látva biztos voltam benne, hogy olyasmi fog érkezni, ami tetszeni fog. Meg persze jó volt a kíváncsi várakozás öröme is. Arra azonban komolyan nem számítottam ami a csomagot kibontva fogadott. Nagybetűs Minőség! Ez volt az első ami eszembe jutott. Olyan minőségi alapanyagok vannak benne, amire nem csak ránézni jó, de tapintani is remek. Azóta csak azt hordom, és valahogy hiába viszek magammal ugyanannyi cuccot mint eddig, mégis könnyebbnek érzem. Violettát megtaláljátok Instagramon és Facebookon is, mindenképpen nézzétek meg, és ha nektek is annyira tetszik amit láttok, ne habozzatok követni őt!

Lexával, aki a képeket készítette, ez már a harmadik közös munkánk, de talán az ő nevében is elmondhatom, hogy eddig ez a kedvenc. Olyan könnyedén tudtunk együtt dolgozni, olyan egyszerűen és természetesen alakultak a dolgok, hogy szinte észre se vettük, és készen is voltunk. Még egy finom kávé is elfogyott közben. Olyan kellemes vasárnap reggel volt ez. Csak hullt a hó, lenéztünk a városra, beszélgettünk és mindannyian tettük amit szeretünk csinálni. Az, hogy végül komplett kis csapat fogott össze, szintén Lexának köszönhető. Nem hiába, mert olyan személyisége van, akivel jó együtt dolgozni.

Így alakult, hogy végül a hajam sem csak simán csücsült a fejemen, hanem kacér hullámokkal várta, hogy a gyönyörű hajpánt a fejemre kerüljön. Suti pillanatok alatt varázsolt nekem frizurát, ami meglepő módon egészen hosszan ki is tartott, pedig kapott jó kis hóesést is dísznek.

A havon kívül, a kiegészítőimet és a sminkemet is Évi csinálta, akivel már korábban is találkoztunk, s már akkor is megállapítottam, hogy némi rokonlelkűség van bennünk. Kisfia mellett kezdett bele az ékszer készítésbe, és a mostani Esküvő Classic magazinban, egy interjút is találtok vele, de Instagrammon is megtaláljátok Millasonjacouture néven.  Lelkesedése a kis projektünk iránt olyan nagyon kedves a szívemnek, hogy nem tudok elég hálás lenni neki érte. Az pedig, hogy mind a hajdísz, mind pedig a karkötő ennyire illett az egészhez, egyszerűen ámulatba ejt. Mert tényleg 2 nappal a fotózás előtt szerveztem újra a helyszínt, és csak remélhettem, hogy működni fog. Jobban nem is működhetett volna

Megfogadtam pedig, hogy nem fogok sokat írni, mert a képek mennyisége éppen elég sok. De egyszerűen annyira szeretném átadni ami a szívemben van ezt a sorozatot nézve! Olyan igazi csapatmunka volt az egész, amilyenre szüksége van a Léleknek. Mert ilyen klassz dolgok születhetnek belőle. Legalábbis nekem nagyon tetszik! S bízom benne, hogy nektek is!

(A képek szerzői jogvédelem alatt állnak, közzétételük előzetes írásbeli engedélyhez kötött.)

Cipő: CCC / Térdzokni: Ajándék volt / Rövidnadrág: Háda (Limited Collection) / Szürke pulcsi: Háda (Atmosphere) / Fekete pulcsi: Háda (Atmosphere) / Hátizsák: Ceratif / Ékszerek: Milla Sonja Couture / Smink: Éva Kelemen / Haj: Suti / Fotó: Lexa Photography

 

The post Enyém lett egy kis csillogás / Outfit appeared first on Habfürdő.

]]>
http://www.habfurdo.com/enyem-lett-egy-kis-csillogas-outfit/feed/ 8 6593
® Öt plusz egy apróság amivel szebbé teheted valaki napját http://www.habfurdo.com/keddvcsinalo2/ http://www.habfurdo.com/keddvcsinalo2/#comments Tue, 30 Jan 2018 16:10:47 +0000 http://www.habfurdo.com/?p=6581   Az egyhangú hétköznapok sorában egy apró kedvesség annyira meg tudja törni a szürke fényt, hogy könnyen lesz belőle szivárvány. Bizonyára rengeteg módja van annak, hogy valakinek kicsit jobbá tegyük a napját, de bevallom őszintén sokszor könnyebb begubózni az egyszerű rutinba. Hagyni, hogy a nap huszonnégy órájának percei szépen elmenjenek mellettem, semmi nyomot nem hagyva maguk […]

The post ® Öt plusz egy apróság amivel szebbé teheted valaki napját appeared first on Habfürdő.

]]>
 

Az egyhangú hétköznapok sorában egy apró kedvesség annyira meg tudja törni a szürke fényt, hogy könnyen lesz belőle szivárvány. Bizonyára rengeteg módja van annak, hogy valakinek kicsit jobbá tegyük a napját, de bevallom őszintén sokszor könnyebb begubózni az egyszerű rutinba. Hagyni, hogy a nap huszonnégy órájának percei szépen elmenjenek mellettem, semmi nyomot nem hagyva maguk után.

No persze, törekszem a jóra és egy jobb napon még tenni is tudok érte. De vannak napok amikor eszembe se jut még csak az árnyéka se annak, hogy másnak a napjával törődjek.

Pedig akad jó pár dolog, aminek a megvalósítása cseppet sem bonyolult, ilyenekről írok most. Nem hatalmas, nem is egyedi ötletek ezek… csupán egy kedves emlékeztető, hogy így is lehetne.
Törjük meg az emberek szürke fényét együtt.

1.
Mosoly
A legegyszerűbb módja egy kis kedvességnek. Még tavaly találtam ki egy kedves kis “trükköt”. Ha valakinek nincs túl jó kedve, csak mosolygok rá hosszasan. Általában önkénytelenül is mosolyra húzódik az ő szája is, és megkérdezi, hogy mi történik éppen? Erre pedig érkezhet a frappáns válasz: “Csak hoztam neked egy mosolyt, oda tettem az arcodra”.
minta
2.
Egy apró kedves ajándék
Ha figyelünk egymásra, egy-egy elejtett, ártatlan megjegyzésre a kedvenc édességről, virágról vagy akár színről, akkor viszonylag könnyű csak úgy meglepni a másikat. De abban azt hiszem mindannyian egyetértünk, hogy vannak jól bejáratott apróságok, amelyek nem kerülnek sokba, de mindenki szereti őket. Később érkező kollégák napját például remekül fel lehet dobni valami kis aprósággal ami az íróasztalon várja őket.
minta
3.
Kézzel írt levél
Van olyan aki nem szeretne kedves levelet kapni? Sajnos a mai világban ez már olyan kincs, aminek komoly értéke van. Viszont abból a szempontból mégsem annyira sajnos, hogy elég egyszerűen kivitelezhető ahhoz képest, hogy milyen örömöt lehet vele okozni. Csak győzzük kivárni míg a szerettünk megkapja! :)
minta
4.
Csak egy kép
Sokan szeretünk képeket kitenni a kis személyes tárgyaink közé, amelyek aztán emlékeztetnek minket valamire, amit szerettünk megélni, vagy ami jó érzéssel töltött el. Ajándékozzunk egy képet csak úgy… a kép témája már igazán a személyes ismertség mértékén és a kreativitásunkon múlik. Egy valami biztos: mi fogunk eszébe jutni a megajándékozottnak, ha ránéz.
minta
5.
Hívd meg egy kávéra
Általában a reggeli kávé (vagy tea) mindannyiunk rutinjába benne van, s sokszor a mindennapokban magunknak készítjük el. Apró kedvesség, ha lehetőségünk van rá, hogy kivételesen mi készítsük el valaki másnak, vagy vigyünk egyet neki a sarki kávézóból. Egy ilyen napindító kedvesség egészen biztosan jó kedvre deríti az embert.
minta
+1
#kedvesüzenetek
Nem tudom hallottatok-e a mozgalomról, engem nagyon megfogott. A lényege annyi, hogy különböző helyszíneken, addott időpontban összejönnek az emberek, írnak néhány #kedvesüzenetet, s azzal teleragasztgatják a várost, derültséget okozva ezzel azoknak, akik arra járva később elolvassák. Én hiszek abban, hogy ezek a kis üzenetek a legjobbkor találják meg azt, akinek szüksége van rá. Több infót erről ITT találhattok.
minta

The post ® Öt plusz egy apróság amivel szebbé teheted valaki napját appeared first on Habfürdő.

]]>
http://www.habfurdo.com/keddvcsinalo2/feed/ 2 6581
MARK kávéval kínálja a bőröm http://www.habfurdo.com/mark/ http://www.habfurdo.com/mark/#comments Sun, 28 Jan 2018 07:00:38 +0000 http://www.habfurdo.com/?p=6568 Egyszer írtam már “terméktesztet”, s ahogy szokták mondani, az a bejegyzés kapott hideget – meleget. Rég volt, igaz se volt… de most eljött az ideje egy újabb posztnak, ami szépségápoló termékről szól. Nem teszt. Csak poszt. Mert nem tudok tesztet írni, s beautyblogger se vagyok. De a véleményemet el tudom mondani, s bízom benne lesz […]

The post MARK kávéval kínálja a bőröm appeared first on Habfürdő.

]]>
kávés bőrradír

Egyszer írtam már “terméktesztet”, s ahogy szokták mondani, az a bejegyzés kapott hideget – meleget. Rég volt, igaz se volt… de most eljött az ideje egy újabb posztnak, ami szépségápoló termékről szól. Nem teszt. Csak poszt. Mert nem tudok tesztet írni, s beautyblogger se vagyok. De a véleményemet el tudom mondani, s bízom benne lesz akinek ez is hasznos lesz.

A termék amiről most írni fogok, ismét egy természtes összetevőket tartalmazó csoda, s ezzel együtt azt is eldöntöttem, hogyha írok hasonló posztot, annak legalább eme egy kritériumnak meg kell felelnie: legyen természetes (legalább az összetevőinek 80%-ában, de mégjobb ha száz az a százalék) alapanyagú a termék amiről szól. Mert az közel áll hozzám, és mert azt szívesen képviselem. Meg azért is, mert azokkal nincs annyira tele a drogériák polca, így érdemelnek egy kis figyelmet.

Régebben olvastam, hogy az őrölt kávé, vagyis igazából a kávézacc jót tesz a bőrnek. Egy alkalommal ki is fosztottam a kávéfőzőt, s magamra is kentem a zaccot… emlékeim szerint a fürdőszoba legeldugottabb pontja is elfogyasztott egy kis kávét, mivel voltam olyan kedves, hogy megkínáltam… nem kell csodálkozni, hogy az volt az első és az utolsó alkalom is az ilyen jellegű próbálkozásaimat illetően.  Így utólag visszagondolva talán az volt a hiba, hogy csupán száraz kávé volt, amitől nehezen is várhattam volna, hogy ottmaradjon a bőrömön…

A MARK scrub-ot pár évvel eme incidens után néztem ki magamnak, de közeli ismeretségbe csak néhány hete kerültünk. Meg kell mondanom, szerelem volt első illatra. Legalábbis ami a bőrradírt illeti.

kávés bőrradír

Az arcvízzel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy maga a víz nagyon szimpatikus, tetszik nekem – s azt csak most látom a MARK oldalán, hogy akár hajtonikként is használható – és a kiszerelésről is abszolút elmondható, hogy hosszan elegendő, főleg a spriccolófej miatt, ami nem engedi a pazarlást. Nekem pusztán ez a narancsvirág illat okozott némi csalódást, de ez csak ízlés kérdése. Fanyarabb illatra számítottam, s ez inkább az édes illatokat kedvelőknek kedvez – már amennyire én értek ahhoz, hogy egy-egy illatnak milyen jellege van. Általában inkább csak azt tudom, hogy tetszik-e vagy sem.

kávés bőrradír

Nos a bőrradír többszörösen kárpótol az illatokat illetően. Szívem szerint nem a fürdőbe mentem volna vele, hanem azon nyomban a konyhába, hogy lefőzzek egy adagot a csodás illatú kávéból, de aztán végül a józan ész döntött. Aznap már kávéztam. :)

Komolyan olyan illata van, ami miatt már megéri birtokolni. Néha csak úgy kinyitom a csomagolást és szaglászom. Apropó csomagolás. Az lett a taktikám, hogy a fürdőben csak egy kis adagot tárolok egy kicsi dobozban, mert nem tűnik túl vízállónak a végleges csomagolás, meg amúgy is száraz helyen kell tartani. Viszont igényes, és egyébiránt a dobozt is nagyon szeretem. De a dobozmániámról már esett szó. Volt a kis csomagban egy jópofa zokni is, ami feldobja a szürke hétköznapokat. Klassz kis csomagok vannak összeállítva ami azt gondolom, hogy remek meglepetés lehet a szeretteinknek egy-egy alkalomra.

kávés bőrradír

Nah, de hogy a lényegi részről is írjak, mint bőrradír is nagyon tetszik nekem. Egészen kicserélődik a bőröm a használat után, sima lesz, és illatos. Ugyan hosszútávú tapasztalatról még nem tudok beszámolni, de mintha-mintha segített volna a bőrömnek, hogy szebb legyen. Erről majd később tudnék nyilatkozni.  Viszont az azt gondolom sok mindent elmond, hogy a férjem külön megkért már kétszer is, hogy legyek oly szíves a hátára kenni némi narancsos csokis kávét :).

Azt gondolom álszentség lenne nem kitérni az árára. A három-négyezer forint nem mondható olcsónak. A 150 g bőrradír amit ezért kapunk minden bizonnyal hosszasan elegendő, főleg ha az ember lánya nem kapkod a felvitellel, mert akkor nem pereg mindenfelé. Merthogy egy kevés is elég belőle. Azt tudom kijelenteni nyugodt szívvel, hogy ez amolyan önmagunkat kényeztetős termék, amit ajándékba kaphatunk magunktól (vagy mástól), s nem az a fajta amit én csak úgy gondolkodás nélkül betennék a kosárba. Én az a fajta vásárló vagyok, aki a hasonló termékek megvételére alkalmat keres, mert azért nem engedhetem meg magamnak mindig. Most ugyan ajándékba kaptam – vagyis egészen pontosan a munkámért cserébe  – de ha elfogy, bizonyára felkerül a kívánságlistámra, ahol azok a dolgok vannak, amikkel önmagam szoktam meglepni. Főleg mivel annyiféle csuda jónak ígérkező illatú termékük van! És azt is gondolom, hogy megérdemel mindenki néha egy kis kényeztetést, mert különben kár is dolgozni a pénzünkért.

kávés bőrradír

Szükség van a mindennapokban arra, hogy az ember lánya szánjon egy kis időt az otthoni wellnessre, ha csak öt percet, amikor leradírozza a bőrét, akkor csak annyit… ha pedig akár egy hosszan habfürdőzős, bőrradírozós, gyertyás illóolajos órát, utána egy kis kávézással vagy teázással és olvasással akkor annyit. Nekem mindenképpen szükségem van ilyesmire néha, mert az agyamat kikapcsolni komoly erőfeszítés, s az ilyesmi egy kicsit használ, hogy utána jobban működjön. És azt gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. Jól gondolom?

kávés bőrradír

The post MARK kávéval kínálja a bőröm appeared first on Habfürdő.

]]>
http://www.habfurdo.com/mark/feed/ 2 6568
® Kilenc Kedves Kedd Kilenc http://www.habfurdo.com/keddvcsinalo-kilenc-kedves-kedd-kilenc/ http://www.habfurdo.com/keddvcsinalo-kilenc-kedves-kedd-kilenc/#respond Tue, 23 Jan 2018 15:01:36 +0000 http://www.habfurdo.com/?p=6550 Talán a címből kitaláltátok, hogy valami változott. S talán egyértelmű is lesz a változás oka, azért mégiscsak mesélnék egy kicsit. Nagyon szerettem a Keddi Kilencet,  főleg mert azt sokszor akkor is megírtam, ha mást hónapokig nem. A vége felé már azonban kezdett nagyon terhes lenni, hiszen számtalan témát körüljártam már vele, s bevallom őszintén, hogy hétről hétre […]

The post ® Kilenc Kedves Kedd Kilenc appeared first on Habfürdő.

]]>

Talán a címből kitaláltátok, hogy valami változott. S talán egyértelmű is lesz a változás oka, azért mégiscsak mesélnék egy kicsit.

Nagyon szerettem a Keddi Kilencet,  főleg mert azt sokszor akkor is megírtam, ha mást hónapokig nem. A vége felé már azonban kezdett nagyon terhes lenni, hiszen számtalan témát körüljártam már vele, s bevallom őszintén, hogy hétről hétre valami újat hozni, ami listába szedhető, és röviden megírható, elég nehéz.

Hát még ha kilencet kell összeszedni. Volt, hogy hetet könnyűszerrel összeírtam, de sehogy sem akart eszembe jutni még kettő… Volt olyan is, hogy egy remek ötlet mellé csak három pont gyűlt össze, így végül nem lett belőle semmi. S olyan is történt többször, hogy összeadtam összesen mennyit dolgoztam a poszttal, és bizony kijött, hogy több mint nyolc órát… amihez nyolc perc se kell, hogy elolvassa valaki. Szóval kicsit elfáradtam, s a lelkesedésem iránta nagyon megcsappant. Nem akartam viszont kényszerből írni, mert azt ti is megérzitek, így elmaradt. Ugyanakkor szerettem én is a rovatot, s nem csak úgy akartam elengedni. Semmit nem akartam engedni belőle. Se a keddet, se a kilencet. De valamit el kellett, mert tudtam, hogy az ha nem, akkor az lesz a vége, hogy egyszerűen megszűnik, és ez szomorúvá tett volna.

Sokat elmélkedtem, hogy mivel hozhatnám vissza a lelkesedésem, lehetőleg a rovat sérülése nélkül… aztán végül hosszú tipródás után megbeszéltem magammal, hogy elengedem a kilencet, de megtartom a keddet.

Már csak egy jó név kellett neki… az viszont nem akart jönni, s már-már a kedd is kezdett veszélybe sodródni, amikor egy este feltettem a kérdést Istvánnak: Szerinted mi legyen a “lehet, hogy Nem Keddi Nem Kilenc” neve? S bár az esetek nagy százalékában a makacsságom nem engedi, hogy más adjon bárminek is címet a blogomon, most mégis annyira megtetszett, hogy félretéve a büszkeségemet – vagyis inkább áttéve, mert Istvánra nagyon büszke vagyok – elfogadtam az ötletét.

Így lett a Keddi Kilenc, bízom benne méltó utódja a Ked(d)vcsináló, amely nem köt engem számokhoz, de megadja majd ugyan azt az örömöt, mint az oly kedves “KK”. :)

S hogy méltó legyen a búcsú és a premier, most még kicsit rendhagyó formában, de Kilenc számomra nagyon Kedves Keddi Kilencet hoztam.  Az bizonyos, hogy mindet végig olvasni nem nyolc perc. :)

Ahogy összegyűjtöttem, rá kellett jönnöm, hogy a lelkisebb témájúakat szerettem jobban… Neked melyik volt a Kedvenc Keddi Kilenced?

(link a képeken)

 

The post ® Kilenc Kedves Kedd Kilenc appeared first on Habfürdő.

]]>
http://www.habfurdo.com/keddvcsinalo-kilenc-kedves-kedd-kilenc/feed/ 0 6550
TED-Zsebre! Egyetlen másodperc http://www.habfurdo.com/ted-zsebre-egyetlen-masodperc/ http://www.habfurdo.com/ted-zsebre-egyetlen-masodperc/#respond Thu, 18 Jan 2018 21:33:44 +0000 http://www.habfurdo.com/?p=5211 Majd valamikor sort kerítek rá… az egyik legvégtelenebb mondat. Legtöbbször semmi nem lesz belőle, mert várunk a majd valamikorra. Van néhány majdvalamikorom. Például vár rám egy díszpárna, és vár rám 3 könyv is, hogy majd valamikor… Van egy tervem is, hogy majd valamikor csinálok egy naplót, amiben minden nap írok valamit. Már csak azért is, mert […]

The post TED-Zsebre! Egyetlen másodperc appeared first on Habfürdő.

]]>

Majd valamikor sort kerítek rá… az egyik legvégtelenebb mondat. Legtöbbször semmi nem lesz belőle, mert várunk a majd valamikorra. Van néhány majdvalamikorom. Például vár rám egy díszpárna, és vár rám 3 könyv is, hogy majd valamikor…

Van egy tervem is, hogy majd valamikor csinálok egy naplót, amiben minden nap írok valamit. Már csak azért is, mert a memóriám nem a legfényesebb, s jó lenne emlékezni. Szerencsére az Instagramom kicsit erre is alkalmas, mint az az előző bejegyzésemből kiderült. De most, amikor majd közzéteszem ezt a bejegyzést, valami másba fogok belevágni, ami bízom benne szintén alkalmas lesz arra, hogy emlékezni tudjak.

Nem mellesleg ez  a poszt már vázlatként van jelen a blogon, lassan egy éve… hogy majd valamikor. Eljött ez a nap. Nem keresek neki “fontosabb” kezdési napot… pedig szeretek jelentős naphoz kötni kezdeteket, de talán ez a nap ettől válik majd jelentőssé. Meg amúgy is, rossz hozzáállás várni a tökéletes kezdetre. :)

Talán külön tökéletes ez amiatt, hogy ma reggel amikor felébredtem, még nem tudtam, hogy ez a nap lesz az.

De ez az. 2018. január. 18.

Amikor elkezdek minden nap egyetlen másodpercet felvenni az életemből, legalább egy évig.

Az ötlet nem eredeti, egy cseppet sem. Egy TED előadás adta, amelyet egyébiránt a Novemberi koffeines csoportban meg is osztottam. Nem mellesleg, a TED-ek feldolgozása a blogon egy posztsorozat formájában is egy régi tervem, sőt már az első részét annó meg is írtam, aztán sajnos a további részek majdvalamikorrá váltak. Egészen mostanáig, mert itt a második rész. :)

Az előadást egy srác – Cesar Kuriyama – tartja, aki elkezdett minden nap egy másodpercet videóra venni az életéből. A projektbe azért kezdett bele, mert nehezen emlékezett vissza arra, hogy mi minden történt vele, s mint mondtam, ez nem ismeretlen számomra. 2 hete azon gondolkoztam órákig (nyilván nem egyfolytában), hogy kivel és hol töltöttem azokat a szilvesztereket, amikor gimnazista voltam. Azóta se tudtam rájönni. Az előtte lévő néhányat összeszedtem az egyik legjobb barátnőm segítségével, az utánalévők megvannak… de a gimisekre egyszerűen nem emlékszem, s ami még rosszabb, azt sem tudom kit kérdezzek. Tudom, nyilván ez nem olyan fontos dolog… de azért csak bosszantó…

“A vizualizáció az egyik módja az emlékezet beindításának”, mondja Cesar az előadásában, s különösen igaznak érzem ezt magamra. Pedig szeretek emlékezni, mert segít abban, hogy értékeljem a jelenemet.

Elmondja azt is, hogy sokszor vette észere, hogy a folyamatos kamerázás miatt nem tudta élvezni az eseményt amin részt vesz, ezáltal nem is volt igazán jelen az eseményen… Egyébiránt egy olyan példát hoz fel, amit én magam sosem tudtam megérteni, de minden bizonnyal találnék a saját életemben is hasonló példát.

Szóval nem volt jelen, s ezért találta ki, hogy csak egyetlen másodpercet vesz fel, hiszen arra, hogy emlékezzen, a másodperc is elegendő, ellenben nem vesz el sok időt. Egyetlen másodpercre van csak szükség… na jó, a gyakorlatban ez biztosan picit több, de ezt majd kiderítem. :)

A TED előadás megtekinthető itt, magyar felirattal.

Azt is elmondja, hogy ennek a projektnek a nyomán, elkezdte direkt keresni az élményeket, hogy minél tartalmasabb legyen az élete. Azt már én is észrevettem magamon, hogy (bár lehet van aki ezt negatívumként fogja értelmezni) az Instagram használata már sarkallt engem néhány olyan élményre, ami helyett máskor inkább választottam volna az ágyban punnyadást… s bár rengeteg negatív érvet lehet felsorakoztatni a mai technológiák és alkalmazások ellen… azért azt én mégsem vitatnám el tőlük, hogy sarkallhatnak minket a jóra.

Még nem tudom, hogy számomra mit fog jelenteni ez az egész, viszont nagyon kíváncsi vagyok. Alkalmazás is íródott erre a projektre, ami a 1 Second Everyday nevet viseli, és  elérhető Androidra és iOS-re is. Már le is töltöttem. Még nem tudom, hogy hogy működik, de mire ezt a bejegyzést te olvasod, már túl leszek az első másodpercemen, s néhány nap múlva vissza is térek egy updatel, ha szükségesnek látom az alkalmazás használatához.

Kevesebb majdegyszert szeretnék az életembe… talán arra is jó lesz ez, hogy több dolgot valósítsak meg. Talán valami más lesz belőle, mint amire most számítok.

Minden esetre, most magamat is megleptem azzal, hogy megnyitottam ezt a vázlatot, és belevágtam végre, nem halogatva tovább. Lelkes lettem, és ez most nagyon boldoggá tesz.

Te csatlakozol?

 

Update:

Az alkalmazást egy hete használom. Ahogy látom, két alapvető funkciója van, a Freestyle, amiben egy napra akár több videót is bele tudsz tenni, és összefűzhető, de nem tesz rá dátumot. Illetve a My Life, ami naptár szerint menti a videóidat. Itt is megtalálhatóak a kisvideók az adott napra, ha többet vettél fel (akár hosszabban is mint 1 másodperc) viszont itt ki kell választanod egyet, ami végül bekerül a végleges verziódba. Ez már tesz rá dátum bélyegzőt is. Zenét én nem tudtam itt alárakni, ahhoz egy másik alkalmazást használtam (InShot), de az is csak az alkalmazás saját zenéit engedi használni.

Élmények tekintetében azt tudom elmondani, hogy időt a többi alkalmazáshoz képest (mondja ezt egy instafüggő) elég keveset vesz el tőlem, ahhoz képest, hogy milyen jó kis élményt ad. Általában előző nap átfuttatom a fejemen a másnapi terveket, és lesz némi elképzelésem, hogy mikor veszem fel majd a másodpercet, viszont olyan is volt az egy hét alatt, hogy abszolút gyorsan felülírtam a terveim. Azt is megállapítottam, hogy lehet, hogy egy mások számára semmit mondó jelenetet veszek fel, amit egyébként nap mint nap átélek, azonban mivel kiragadott pillanattá válik, így valóban az aznapi legfontosabb impresszióimat juttatja eszembe. Megmutatom az első hetem:

 

 

Például a hazafelé út esete: Általában hazamegyünk :), szóval a kép nem ismeretlen… viszont ami nekem eszembe jut így erről a képről: aznap elég sokáig dolgoztam, hosszú és fárasztó volt a nap, mert egy hirtelen jött határidő szakadt rám, amit viszont tudtam teljesíteni, és ennek nagyon örülök. Gyönyörűen hullt a hó egész nap, így a táj is csodaszép volt. Hálás vagyok Istvánnak, hogy visszajött értem, és nem kellett aznap még buszoznom is. … Pedig csak egyetlen másodperc.

The post TED-Zsebre! Egyetlen másodperc appeared first on Habfürdő.

]]>
http://www.habfurdo.com/ted-zsebre-egyetlen-masodperc/feed/ 0 5211
Ceruza http://www.habfurdo.com/6538-2/ http://www.habfurdo.com/6538-2/#respond Thu, 11 Jan 2018 07:45:48 +0000 http://www.habfurdo.com/?p=6538 Ceruza – Mi ez? Kép forrása: itt.

The post Ceruza appeared first on Habfürdő.

]]>
Ceruza – Mi ez? Kép forrása: itt.

The post Ceruza appeared first on Habfürdő.

]]>
http://www.habfurdo.com/6538-2/feed/ 0 6538
17 + 3 történet egy-egy kép mögött http://www.habfurdo.com/17-3-emlek/ http://www.habfurdo.com/17-3-emlek/#comments Wed, 03 Jan 2018 15:44:02 +0000 http://www.habfurdo.com/?p=6499 Jól esett visszanézegetni az én virtuális naplóm, az Instagramom képeit, és válogatni belőle. Tanítja az embert, ha visszatekinthet a szép pillanatokra, hát megtettem most ezt én is. Válogattam a fontosakból… bizonyára így is sok-sok emlék kimaradt, de talán így is éppen elég hosszú. Olvassátok szeretettel ezt a kis mini naplót az én  kétezertizenhetemről, és ha van […]

The post 17 + 3 történet egy-egy kép mögött appeared first on Habfürdő.

]]>

Jól esett visszanézegetni az én virtuális naplóm, az Instagramom képeit, és válogatni belőle. Tanítja az embert, ha visszatekinthet a szép pillanatokra, hát megtettem most ezt én is. Válogattam a fontosakból… bizonyára így is sok-sok emlék kimaradt, de talán így is éppen elég hosszú. Olvassátok szeretettel ezt a kis mini naplót az én  kétezertizenhetemről, és ha van kedvetek osszátok meg velem a Ti legkedvesebb emlékeiteket… nagyon szeretném hallani a Ti történeteiteket is egy-egy kép mögött.

Január 2. 

Ezen a napon kezdtem el dolgozni a Múzeumban. Gyönyörű napsütés volt aznap, ami beszűrődött az ablakon. Nyitott szívek, mosolygós arcok fogadtak, amelyek az év során szépen megteltek történetekkel, lélekkel és szeretettel. Legyen akármilyen a munka, bármilyenek a körülmények, a kollégák mosolya minden munkanapot azóta is szebbé tesz.

Január 14.

Ez a kép nagyon sokat jelent számomra. Nem pusztán egyetlen pillanat emléke, hanem évtizedeké, amelyek még tovább fognak bővülni. A Legjobb barátnőmről készítettem, akivel azon a napon is remek pillanatokat éltünk meg együtt… az óra pedig jól jár a falon :) . Az egyik legjobb dolog az életemben az Ő barátsága. A kép alatti szöveg ez volt ” Azt hiszem nem kérdés miért a barátnőm…” És továbbra sem kérés.

Január 29.

Elözönlötték a közösségi médiát a befagyott Balatonról készült videók és képek, amelyek csodaszépek voltak. Ami másoknak a Balaton, az nekem ez a tó, amelynek a jegén állok itt a képen.  Alattam 4 méter mélység és csodavilág. Előttem pedig az érintetlen hó volt.

Március 12.

Ez volt a második Rooms Workshop, amely gyógyír volt az akkor sajgó lelkemnek. A Kis “Beauty Teamemmel” vagyok látható a képen, akikkel mindig öröm dolgozni. Varázsolnak a fejemmel :D. Két fantasztikus ember, egy csodálatos helyen. Soha nem apad el a Hálám a sors felé, amiért ennek a részese lehetek.

Április 1.

Bár nem látszik, a képen 4 Lány és egy Fiú van. Az Egyetemi barátnőimmel látogattuk meg az akkor még Pocaklakó Domit és a szüleit. Vágáshután néztük a gyönyörű naplementét. nagyon vidám nap volt, mi pedig gyerekek maradunk örökre.  Szeretem a barátaimat!

Május 6.

Nagyjából ugyan az a csapat. Bélkőnél kirándultunk, Pónikalandoltunk és Sárkányt eregettünk. Az évem egyik legboldogabb pillanata volt a sárkányeregetés. Szavaim nincsenek arra a szabadságra és gyermeki örömre amit adott. Mint mondtam… Gyerekek maradunk örökre.

Június 12.

Nővéremtől kaptunk ajándékba egy csodálatos wellness hétvégét az Ózon Hotelbe. Hazafelé jövet megkoronáztuk a kirándulást egy kis spontán várlátogatással Sirokon, amiről gyermekkori emlékeim voltak. Nem okozott csalódást, sőt. Gyönyörű volt. Az egész szerelmes hétvége az volt.

Július 5.

A kép alatti szöveg “Úgy érzem újra önmagam vagyok”. 6 hetes gipszes kéz után elmentem futni a tópartra, és felráztam magam. Az összes nyári futás emlékét sűrítem most ebbe az egyetlen képbe. Nem tudom leírni, hogy milyen jó érzés eggyé válni a természettel és csak haladni előre az ösvényeken. A Béke és a harmónia szigetén tett utazás volt minden egyes alkalom.

Augusztus 6.

Egész nyáron vérzett a szívem, mivel tudtam, hogy nem utazhatunk el nyaralni és a szabadságot is a ház csinosítgatásával töltöttük. Pedig nagyon vágytam a tengerpartra. A “tavam” ezen a napon megadta amire vágytam. A szüleimmel mentünk ki a tópartra. A város felől vihar közeledett, de a tó klímája még adott nekünk időt. A szél olyan erővel korbácsolta a vizet, mintha egy tenger partján lettünk volna. A víz hőmérséklete mégis csodálatos volt. Felejthetetlen élmény a viharos naplementében fürdőzni. A kép nem lett jó minőségű, de talán pont emiatt még kedvesebb számomra. Kicsit olyan retró érzése van tőle az embernek, s ettől a gyerekkori képeimre emlékeztet… és mivel a szüleimmel és keresztanyukámmal voltam ezen a csodás estén, ezért még inkább jó érzéssel tölt el.

Augusztus 11.

Néha megőrülök. És nem kell messzire mennem, ha társat keresek magamnak hozzá. Befestettük a hajam lilára, és a végeredmény elképesztő lett. 4 hétig mászkáltam a lila és a rózsaszín különböző árnyalataival a hajamban. Bevallom most már, hogy mennyire őrült vagyok: Krepp papírral festettük. Felelősséget azonban nem vállalok senkiért, aki miattam próbálná ezt ki. Bár nem tapasztaltam, hogy roncsolná a a hajam, ez nem jelenti azt, hogy nem is tette. Szóval a “hogyan lett ilyen” titkát megőrzöm magamnak, és a google-t kérdezzétek inkább. Azért azt leírom, hogy nem bántam meg, de ha ilyesmin gondolkozol számolj vele, hogy nem tudhatod milyen lesz a végeredmény, meddig tart és mit tesz a hajaddal.

Azért én nagyon szerettem. :)

Szeptember 16.

Voltunk néhányszor kirándulni a kollégákkal. Nem is tudom melyik volt a legemlékezetesebb, egyik jobb volt mint a másik… ezt a tisza-tavi képet választottam, mert mély érzéseim vannak vele kapcsolatban.

Szeptember 19.

Tíz éve együtt. Nem életünk képe, de nem ez számít. 10 év… gyorsan elrepült. Együtt lettünk majdnem felnőttek :). Nagyon szeretlek drága Férjem!!!

Október 14.

A Weall kampányfotózása Debrecenben. A fotózás az én terápiám, s többet jelentett nekem ez az alkalom egy sima kollekció fotózásnál. Mindazonáltal a ruhák gyönyörűek, a csapat profi volt. Ráadásul ezen a napon még az egyik legjobb barátom 30. Szülinapját is megünnepeltük, egy jól sikerült meglepetésbulival, így az tette fel a napra a koronát.

Október 28.

Az őszből hirtelen a télben Találtuk magunkat. Nagyon köszönöm Timinek és Petinek, hogy “elrángattak” minket. Egy mese volt, s nincs is elég jelző erre a kirándulásra. Talán soha nem láttam ilyen szép telet mint itt, vagy maximum gyermekkoromban . (Bővebben erről a kirándulásról ITT írt Timi. Érdemes elolvasni :)  S aki esetleg figyelmesen végigböngészi a blogját, az még rábukkanhat néhány közösen megélt emlékünkre :) )

November 12.

Nyertem egy Wellness hétvégét. Igen, nyertem. Az ötcsillagos Spirit Hotelbe. Hihetelen. :) Így aztán a nyakunkba vettük az autót, és elkocsikáztunk az ország másik felére. Nem állítom, hogy zökkenőmentes volt a döntés, hogy tudunk-e menni, de nagyon boldog vagyok, hogy végül eljutottunk.

December 2.

Bár csak mi mosolygunk a kamerába, azért számomra ez a kép egy egész hétvége emlékét idézi, amelyen Unokatestvérem meglátogatott minket, és jött vele a menyasszonya is, akinek a személyisége mindenkit rögtön levesz a lábáról. Olyan páros ők mint a filmekben. Nagyon boldog vagyok, hogy Ő is, és a Húga is megtalálták a hozzájuk illő társat. Olyan öröm nézni azoknak a boldogságát akikkel felnőttem. No meg nem utolsó sorban nagyon szeretem ezt a képet magunkról.

December 11.

Fehérkőlápa. Barátok. És a szerelmem 30. születésnapjának megünneplése. TÖKÉLETES volt. Nem lehetett volna ilyen jó Nélkülük.  Köszönöm szépen, hogy vagytok Nekünk! Mind! Csak azért választottam inkább ezt a képet, mert így azt is elmondhatom, hogy mennyire szeretem az új telefonomat :D. Meg mert tök jó kép.

Ennyi lenne a 17 emlék, amiket kiválogattam. Van még mellette jó sok, amit nem emeltem ki, de az évem boldog esszenciájából így is jutott ide. Ha több képet szeretnétek látni, kövessetek Instagramon, @rekavasarhelyi felhasználónéven megtaláltok ;)

S most jöjjön a plusz három, ami nem feltétlenül arról szól, hogy milyen jó is volt az év, de mindenképpen arról, hogy tanított nekem valamit.

Nincs olyan nehézség amiből ne lehetne kihozni, hogy jobb ember legyen belőled

A rózsás esetem nagy oktatóm volt. Türelemre tanított, és rendre. Még ha mindkettőből szükségem is volna még többre, azért mégiscsak érzem, hogy használt. Főleg így utólag.

Megtanultam a balkezemet tudatosabban használni, és a kreativitásom is fejlődhetett. Az egyszerű, hétköznapi tevékenységekre csodálkoztam rá. Megtapasztaltam az utca emberének szeretetét és kedvességét, amikor segítő “jobb” kezet kaptam egy-egy helyzetben. Megtanultam azt is, hogy jogom van szomorkodni és megélni a nehézségeket, de soha nem felejthetem el, hogy mennyire szerencsés vagyok, hogy csak hetekre “veszett el” a kezem. És ráébresztett arra is, hogy erős vagyok, de amikor nem, akkor is olyan szerencsés, hogy van aki helyettem erős.

Te vagy a saját életed irányítója.

Ez a kép egy casting után készült, aminek a szerepét ugyan nem kaptam meg, de elsősorban –  bármilyen viccesen hangzik, nem is azért mentem. Szükségem volt erre az utazásra. Néhány szempontból nehéz év volt 2017. Talán leginkább az anyagiak és némi munkahelyi probléma nyomták rá a bélyegüket a lelkemre, s néha hagytam, hogy maga alá temessen az aggodalom… A casting helyszínéről egészen hosszas sétát tettem a Keletiig, s közben önmagamban is sétáltam. Megértettem, hogy csakis rajtam múlik, hogy egyes helyzeteket hogyan értékelek, s mérlegeltem, hogy mi az amiért tudok tenni, és mi az amit el kell engednem, mert nincs rá hatásom. Újra ráébresztett ez az út, hogy igenis tudok saját magamért tenni dolgokat, és nem szabad csak várni, hogy majd jobb lesz. Minduntalan emlékeztetnem kell ugyan magam erre, de ehhez a sétához mindig visszanyúlhatok.  A képen csak én állok a szélben a Margit hídon, de számomra ennél sokkal többet mond.

Gazdag vagyok

Mint említettem a nyáron elég szomorú voltam, hogy nem utazhatunk el, és kissé irigykedve szemléltem a tengerpartos képeket. Milyen buta voltam (főleg, ha végigpillantunk az évemen) … Persze vágyom messzi tájakra, és igazán nem bánnám ha idén utazhatnánk messzebbre is, de ez az év megmutatta nekem azt, hogy az igazi élményekhez nincs másra szükség, csak remek barátokra, és csoda családra, mint amilyen nekem is van… Nagyon Köszönöm Istenem, hogy ilyen emberek vesznek körül!!!

A kép az egyik ilyen fontos barátnőmmel, és a férjemmel elfogyasztott dinnyézés során készült.  Azért választottam ide, mert azt mondja számomra a kép, amit 2017 tanított: Bár nagyon jól jönne 5 millió Forint, amit a Pöttyös játékán szerettem volna megnyerni :) … azért így is nagyon gazdag vagyok.

 

 

Köszönöm Neked 2017!

The post 17 + 3 történet egy-egy kép mögött appeared first on Habfürdő.

]]>
http://www.habfurdo.com/17-3-emlek/feed/ 10 6499