HAB Hónap – Január

boritokep_januar

Többek között az egyik kérésem magam felé az volt az újévkor, hogy ezeket a bejegyzéseket időben megírom. Jelenetem: Eddig sikerrel jártam :)
Január egy klassz hónap volt, és nagyon jó volt most így visszatekinteni rá. Csak így összefoglalva jöttem rá, hogy igazából könnyed hónap volt (és itt is volt az ideje valami ilyesminek) !

Tehát Januárban…

…hálás  vagyok és boldog az alábbiak miatt:

 • A HAB NAPTÁR <3 <3 <3  !!!
 • A hóesés
 • Hazafele úton véletlenül bekukucsáltam egy ablakon, és bent nénik kártyáztak, és nevettek. Nagyon jó volt látni.
 • A céges buli, ami jól sikerült
 • Ott maradt a sapkám és emiatt véletlenül  egy régi barátnőmet hívtam fel, akivel nagyon rég nem beszéltünk.
 • A városligeti korcsolyázás
 • A hosszú beszélgetések, a nevetések B.-vel, és hogy ott aludhattam (ismét) nála
 • Az új könyvekért
 • Unokahúgom (Hétéves) megmutatta hogyan kell korival forogni.
 • Elmentem a fogaim megröntgeneztetni – és ó jaj bölcsességfog műtét vár rám február 12-én. De hálás vagyok magamnak, hogy rávettem végre magam. És K.-nak és A.-nak akik piszkáltak érte.
 • A csöndes városért, amit a havazás okozott
 • Unokatestvéremék felkértek tanúnak az esküvőjükre <3 <3 <3
 • És hogy itt voltak egy egész hétvégét
 • És hozták nagymamámat
 • És kirándultunk a havas Bükkben
 • És megmutattunk nekik a házunkat
 • A befagyott tóért, ami olyan nagyszerű hangot ad ki, amikor csúszik a jégen a jég.
 • A “nyugdíjas” kávéért
 • Unokahúgom (Kétéves) jött az egyik reggel ébreszteni
 • A KisCsapatos posztkarácsonyért, és hogy szuper ajándékot kaptam!! És akit én ajándékoztam meg, ő is örült! És a Giga szülinap is nagyon vicces volt. És, hogy együtt 215 évesek vagyunk :)
 • A nyugodt, tömeg és büdös mentes hazabuszozásért
 • A Triumphos fotózásért – és csodaszép Amourett bodymért
 • Fannival a közös projektünk, amiről hamarosan itt is olvashattok.
 • A rókáért amit reggel láttam
 • A pillangós meglepetéstortáért barátnőmnek és a hozzá tartozó sörözésért
 • Az “olyan volt mint régen” spontán bandázásért barátnőméknél

…amiben fejlődtem:

Elkezdtem rendszeresen használni a naptárat! És a felkelés is jobban szokott sikerülni, bár még azért vannak akadozások. Igaz, ehhez az is hozzájárul, hogy ötször annyi idő beérni a munkahelyemre, mint eddig. :)

Januárban a fejlődési tervem az önmegfigyelés volt. Lelkiismeret-furdalás nélkül regisztráltam, hogy azokból amiket szeretnék beleépíteni a rutinomba, mi az ami könnyebben megy, és mi az ami kevésbé. Nem volt elvárásom, és önostorozás sem, csak figyelem.

…kedvenceim, amit más bloggerek írtak:

Vetés és Aratás – Nik’s Box – Niki
“Minden magként kezdődik, legyen az egy gondolat, egy ötlet, egy álom, idő, pénz vagy lényegében bármi. Vetünk egy gondolatot, cselekedetet aratunk belőle. Vetünk egy cselekedetet, szokást aratunk belőle. Szokást vetünk, jellemet aratunk. Jellemet vetünk, végzetet aratunk”

Egy nap az ikrekkel 1. rész – Derült égből ikrek – Fanni
“Az ember igazából nem tud felkészülni arra, hogy milyen is lesz, amikor megszületik a gyermeke, akit 9 hónapon át izgatottan várt. Hirtelen ott lesz a karjában egy apró emberke és mindenféle dolgot produkál! Valljuk be ez kissé ijesztő. Nekem kettő ilyen poronty is jutott és őszintén bevallom az első hármasban töltött napunkon minden erőmet bevetettem annak kendőzésére, hogy a gyerekeim meg ne érezzék rajtam a félelem szagát.”

Szép testben ép lélek – Lélegzet Magazin – Á.B.
” Fontosnak tartjuk testünket, hiszen így szól a mondás is: „Ép testben ép lélek”.  És mi az ép? Hát a szép! Szépség ideálunk pedig egyenlő a vékony alkattal. Két helyen is hibázik ez a gondolkodásmód: Az első alapvető hiba az, hogy Iuvenilis nem pontosan ezt írta. (Ezt is, mint sok más dolgot úgy alakítottuk, hogy beilljen a profilunkba, kényünk-kedvünk szerint lecsíptünk belőle egy-egy fontos darabot.) Az eredeti szöveg így szól:„Azért kellene imádkozni, hogy ép testben ép lélek legyen.”

Küzdjük le a halogatást – Kittenish – Zsófi
“A legfontosabb az, hogy észrevedd a problémát. Tisztában kell lenned vele, hogy ha egy fontos (és ijesztő) feladat vár rád, valószínűleg nem fogsz rögtön nekiállni. Mivel a vérbeli halogatók hajlamosak a jövőbeli önmagukra egy teljesen más személyként gondolni, érdemes tudatosítani, hogy attól még, hogy csak pár hónap, esetleg év múlva lesz egy adott dolog aktuális, ugyanúgy neked kell majd megküzdened vele, hiszen a jövőbeli önmagad is te vagy.”

… mondat ami különösen megfogott:

“Amikor írok, mindig őszintén teszem. Nem írok le olyat, amit nem gondolok – legalább egy pillanatig – halálosan komolyan.”  Nagy Edi, (énekes, dalszerző) 

Azért maradt meg bennem nagyon ez a mondat – azon túl, hogy én is így vagyok vele – mert legalább egy pillanatig én is komolyan szoktam gondolni mindent amit mondok, vagy leírok. Van, hogy ez valóban csak egy pillanat, és ez okoz konfliktust a számomra…például egyik pillanatban azt mondom, hogy nem tetszik valami, ki is fejtem miért nem, és komolyan is gondolom… majd rá egy hétre megdicsérem milyen szép, és a tulajdonosa néz rám furán, hogyháthülyevagyte? :)

…kedvenc saját bejegyzésem:

Csak egyetlen egy van belőle…

…kedvenc Mai HAB-om:

2016-01-27

… sorok Tőletek, nekem:

Mert semmi sem esik jobban a szívemnek, mint egy-egy visszajelzés. Mivel meg kell tanulnom kedvencet választani – mert ebben idegesítően béna vagyok – ezért nem másolok ide mindent, remélem nem haragszik meg senki, mert minden minden visszajelzés nagyon fontos nekem!! És mindet nagyon köszönöm is!!

Blogon:

“Réka nagyon színes egyéniség. Olyan élettel teli, mosolygós, okos lánynak tartom, akinek nem kell megdolgoznia azért, hogy észrevegye másokban a jót, és biztasson bárkit a céljai elérésére. Rengetegféle témáról ír, legyen az rövidke, vidám bejegyzés, vagy komoly, boncolgatós, véleménykifejtős cikk.”   – Eszti kedves sorai a Napi kincsek tárházán  (nem csak ezért érdemes őt olvasni! A blogja igazi feltöltődést okoz!)

Olvasói levélben:

“Mostanában egyre gyakrabban olvasom a blogodat és nagyon tetszik! Szeretem az őszinteségedet, azt hogy kimondod a véleményed. Szeretem, hogy felvállalod: “hé, lányok, én sem vagyok tökéletes!”. Te is ugyanúgy bénázol, mint bárki más, de tanulsz belőle és minden nap egyre jobb leszel. smile hangulatjel Szeretem azt, ahogy a férjedről írsz, mert annyira érződik az iránta érzett szereteted. <3 Szeretem, hogy keresztény vagy és ezt vállalod. És végre egy blog, ami igazán csajos, de nem attól, hogy minden bejegyzésben sminktermékek és outfit fotók vannak.” – Emma

Hozzászólásban:

“Teljesen igazad van. Mindenben. Kedvencem az, hogy ne ítélkezz, mert nem tudod, mi van mögötte, és még hozzátenném, hogy az irigykedéssel is hasonló a dolog. Az élet nem zéró összegű játszma. De a lelkiismeret-furdalást a semmittevésért is aláírom, valamint a “naivitást” is: a világ olyan, amilyennek látom, és akkor inkább lássam jobbnak, és csalódjak, mint rossznak, és soha semmiben ne higgyek. Szóval ezeket én is mind megfogadom. Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem.

Még esetleg egyet adnák hozzá: tudatosabban döntsek a hétköznapi rutinválasztásaim helyett, s a szempont a környezetre gyakorolt hatás legyen. Hiszen az most annyira vészesen aktuális.” – Bíborka hozzászólása a Keddi Kilenc – Amire érdemes figyelni 2016-ban című bejegyzésemhez

…kedvenc képek Pinterestről:

pinterest

…amit néztem, olvastam, hallgattam:

Film:

Könyv:

 • A lány és a farkas –  Nem olvastam róla túl jó kritikát, de nekem tetszett… viszont nem is olvastam kritikus szemmel, inkább csak kikapcsolódásként
 • A cipész felesége – ezt még éppen olvasom, és mint egy finom bon-bont, úgy kóstolgatom *.*

Szeretnétek, hogy valamiről bővebben írjak?

Zene:

kedvenc fényképeim:

IMAG6097

IMAG6104ű IMAG6143

IMAG6145

IMAG6157

IMAG6162

IMAG6178

IMG_7735

IMAG6255

IMAG6259

IMG_0736

IMG_0756

IMG_0856

IMG_0925

IMG_0837

6 szavazat alapján

12 hozzászólás ehhez: “HAB Hónap – Január

 1. Jó ez a hónap összefoglaló! Kíváncsi leszek a többire is! :) Köszönöm, hogy a cikkem is megérintett. <3

 2. Örvendek, hogy 5 pontal boldogítottuk a Januárod :-*
  Tetszett ez a bejegyzéz :-* <3

 3. Azta, tényleg elég eseménydús hónapot tudhatsz magad mögött!
  Eddig amúgy ez volt a legjobb hónap.összefoglaló, amit blogon olvastam. :))

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Weboldal (ha van):
Írd be a képen látható szöveget a mezőbe:

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..