Eső nyáron

2015. 06. 25. 10 hozzászólás

Mint esőcsepp robban szét ha leér a földre, úgy hullanak a gondolataim körbe-körbe.

Gondoltam beállok időjárás jelentőnek, hiszen rajtam kívül nyilván senki sem vette észre, hogy napok óta őszi-tavaszi idő van odakint. Pedig nyár van, nyár kellene legyen, de mostanában valahogy a szívemből is hiányzik a napsütés.

esoKépek forrása: itt.

Mennyire furcsa ezt leírni. Pedig töretlenül hiszek abban, hogy a boldogság rajtam múlik. Hogy én tehetek érte. Kell mindig a napsütés a szívben ahhoz, hogy azt mondhassam boldog vagyok!? Az eső is lehet szép a lélekben is. Csak kicsit másképpen, kicsit csöndesebben.

Nem könnyű most a szívem. Nem egyszerűek a problémák amikkel szemben állok, és a tehetetlenség megőrjít.

A problémák szóra most többen felhúztátok a szemöldökötöket, és befészkelte magát a természetes kíváncsiság, hogy vajon miről lehet szó. Amikor valaki más írt ilyesmit a blogján bennem felmerült egy kérdés. Nem értettem, hogy miért írják le, hogy nincs minden rendben, ha nem írják le mi az ami nincs rendben. Megértettem. Mert nem lehet mindent elmondani, de nem lehet csöndben maradni sem.  Aki személyesen ismer, annak üzenem, hogy ne aggódjon, de ne kérdezzen. Hadd tegyek úgy mint aki csöndben maradt, és hadd szóljak csak akkor, amikor én szeretnék.

Sokat gondolkoztam azon, hogy hogyan is lehet a boldogságban való hitről hitelesen írni, ha az ember életében tényleg minden a helyén van. Hiszen könnyű leírni, hogy hinni kell a boldogságban, amikor boldog vagy. De hogy lehet hinni benne, amikor tehetetlen vagy és nem látod a végét!?

Lehet. Most tapasztalom, és tapogatózom, de lehet. Igen, lehet, mert Istennel kézen fogva a nehézségek is csak fele olyan nehezek.

Kinyitottam a Bibliát és ott volt a válasz. Ha egyszer a boldogságot és könnyű létet tárt karokkal és könnyen fogadtam, akkor a nehézséget miért nem fogadom el. Ezt üzente nekem Isten: Miért inogna meg a hitem a jóban és a boldogságban, amikor akadályt kapok. Hiszen nem erről szövegelek állandóan másoknak, hogy higgyenek, tartsanak ki, tegyen érte? Akkor miért akarnék elbújni, amikor nekem nehéz? Egyébként is mikor történt bármi ok nélkül?

Hiszek abban, hogy mindennek oka van. Mi nem látjuk mindig meg, hogy mi és vitatkozunk, de attól még megvan az oka. Tanulok minden nehézségből, és biztos vagyok abban, hogy ami itt áll előttem az meg fog oldódni.

A férjem mondott pár hónapja egy csodálatos hasonlatot: Amikor a gyermek járni tanul, és nyújtja a szülő felé a kezét, hogy meg tudjon kapaszkodni, a szülő egyre hátrébb lép, hogy a gyermeket inspirálja arra, hogy még egy kicsit menjen, hogy fejlődjön! Gonoszságból teszi ezt? Nem. És ha elesne a gyermek, elkapja, mert ott van közel igazából. A gyermek mégis kicsit úgy érezheti, hogy becsapták, kivéve ha bízik a szülőben. Végül pedig csak eléri a szülő szerető kezeit, és akkor rendbe jön minden. Hát Isten is valahogy így tanít minket “járni” az élet útját.

A nap is kisüt eső után. Mindig kisüt utána. Csak meg kell várni.

Most is ki fog sütni.

 

 

 

10 hozzászólás

 • Hanna 2015. 06. 25. at 15:22

  Gyönyörű cikk lett ismét!

  • Reka 2015. 06. 26. at 10:12

   Köszönöm szépen!! Annyira kedves tőled amit írtál a Morzsákon – ha szabad így becézni :) – Itt is szeretném Nagyon nagyon megköszönni!!

 • Nikolett Gyaraki 2015. 06. 25. at 19:36

  Nagyon tetszik ez a cikk! Inspiráló. :) És keresztényként jó érzés olvasni, hogy Istenről és a Bibliáról írsz. ;)

  • Reka 2015. 06. 26. at 10:11

   :) Köszönöm! :) Nekem is mindig jól esik máshol ilyesmiről olvasni, és még jobban esik, ha értékelik, hogyha ilyesmiről írok. Sokat jelent az ilyesmi!

 • viragslab 2015. 06. 25. at 19:44

  Nagyon szép írás lett :) Úgy érzem, nem lenne jó ha faggatóznék, hogy mi áll a háttérben, de őszintén remélem, hogy rendeződnek a dolgok :) Egyébként én is hiszek abban, hogy minden okkal történik, és előbb, vagy utóbb mindenre lesz megoldás. Kitartás! <3

  • Reka 2015. 06. 26. at 10:09

   KÖSZÖNÖM! Csupa nagybetűvel.
   Nagyon sokat jelentenek a biztató szavak!
   Nálunk ma már süt nap, így most nagyon nagyon bízom egy-két jobb hírben. Segített, hogy kicsit kiírtam magamból…

 • Névtelen 2015. 06. 27. at 15:05

  Szia Réka! :)
  Tavaly bukkantam rá a Blogocskádra (fogalmam sincsen miért így írom :DD) és nagyon megtetszett. Nagyon inspiráló dolgokat írsz. Szívesen olvasom őket. Én is elkezdtem Blogolni, de nem tudom mennyire fog nekem menni/sikerülni.
  Nagyon szép vagy!!!!! :) Minden elképzelhető jót kívánok neked!!!!!! :)

  • Reka 2015. 06. 27. at 15:51

   Ó nagyon nagyon köszönöm ezeket a szavakat!!! Hihetetlenül jókor jöttek!!! A blogoláshoz sok sok sikert, és pozitív élményt! Oszd meg velem a linket, mert kiváncsi vagyok! Ha szeretnéd akkor akár csak privátban is elküldheted a reka@habfurdo.com -ra. A titka csak az, hogy szeresd csinálni, és akkor “sikerülni fog”! Köszönöm mégegyszer a kedves szavakat!!

 • DoRcY 2015. 08. 03. at 16:35

  Nagyon szépeket írtál, különösen tetszett a kisgyermekes hasonlat a végén. Anyukám mélyen vallásos, és őmiatta szívesen olvasok ilyen témában is történeteket. Nagyon elgondolkodtató minden sorod. Kívánom hogy mielőbb “kisüssön a nap”!!! Ölellek!

 • Leave a Reply

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  Rólam

  Nő. Feleség. Kislány. Nővér. Húg. Barátnő. Kolléga. Kézműves. Modell. Fotós. Blogger. Én.  Én vagyok, és: Őszintén?! Szeretek én lenni... néha nem, de talán ez nem baj, ilyen vagyok, talán ilyen vagy Te is... Olvass tovább

  INSTAHAB

  Legnépszerűbb Bejegyzések

  Címkék

  ×