Keddi Kilenc – Amit jó lett volna tudni az iskolapadban

2015. 09. 01. 4 hozzászólás

Már talán kicsit régen voltam iskolás (idei tanévben lesz 9 éve, hogy érettségiztünk, te jóóó ég) , de azért emlékszem milyen volt. Minden csodájával együtt, nem volt könnyű. Mert tininek lenni sehogy sem könnyű. Azon gondolkoztam mi lett volna ha néhány apróságot az iskolapadban ülve elmond nekem valaki – akinek el is hiszem (lehet itt bukott meg az egész :) ). Talán kicsit többet hoztam volna ki az Gimis éveiben járó Rékából. Talán. Talán jó lett volna, ha ezeket már akkor tudom. :) Így születettek meg a következő “eget rengető” bölcsességek.

(A képek Inslee Haynes illutsztrátor munkái)

1.
Lehet, hogy mások szerint ciki a szakkör, vagy az énekkar ahová jársz, de egyrészt azt csinálhatod amit szeretsz, másrészt azokkal akikkel közös az érdeklődési területed, könnyebben megtartod később a barátságot. Ez olyasmi amiért örökké hálás leszel a szakkörnek, vagy énekkarnak.
minta
2.
Ha gimiben a “szürke kisegér” a skatulyád nem jelenti azt, hogy ha jön a macska, te leszel a vacsora. A “szürke kisegerek” tudnak a legnagyobb meglepetést okozni. Még maguknak is, nemhogy a macskáknak. ;)
minta
3.
Ha az osztályképeken mindig rémesen nézel ki, nem jelenit azt, hogy rólad nem lehet jó képet csinálni. Azt meg végképp nem, hogy nem vagy szép!
minta
4.
A “menő” lányoknak is van lelke, vannak félelmeik, és van, hogy nem bíznak magukban. Szóval ők sem menőbbek mint te.
minta
5.
Ha a középsuli alatt nem (vagy alig-alig) volt barátod/barátnőd, nem jelenti azt, hogy soha nem talál rád a szerelem. Mert a szerelem nem követ semmilyen törvényt, semmiféle sablont és végképp nem tartja fontosnak, hogy milyen korban vagy.
minta
6.
Mindegy, hogy mit gondolnak rólad az osztálytársaid. Többnyire amúgy sem azt gondolják, amit te gondolsz, hogy gondolnak. Szóval mindegy, hogy mit gondolnak.
minta
7.
Teljesen normális ha még nem tudod mit akarsz kezdeni az életeddel. Az nem normális, ha nem is érdekel.
minta
8.
A kisebbségi komplexusaid a te fejedben keletkeznek. A másik ember nem tehet arról, ha te okosabbnak, szebbnek, vagányabbnak látod őt magadnál. Ezek ellen pedig csak és kizárólag te tehetsz. Nem az irigység a megfelelő eszköz, hanem az, ha szereted önmagad, és elismersz másokat.
minta
9.
Fontos, hogy elsősorban ne azt nézd, hogy mi az amiből majd meg tudsz élni. Azt nézd, hogyan tudod azt csinálni amit igazán szeretsz. Mert minden szakmából meg lehet élni, ha igazán jó vagy. Ahhoz, hogy igazán jó legyél viszont szeretni kell azt amit csinálsz.
minta

4 hozzászólás

 • Fanni 2015. 09. 01. at 19:41

  Imádtam!

  • Reka 2015. 09. 14. at 17:44

   Nem tudom ezt eddig miért nem láttam!!! A lényeg, hogy most megtaláltam, és meg tudom neked köszönni! :) Köszönöm!

 • Pillecukor 2015. 09. 02. at 08:57

  Ha ezt te mondtad volna nekem akkoriban, én elhittem volna és biztos vagyok benne, hogy sokkal jobban éltem volna meg azokat az éveket! ;)

  • rekavasarhelyi 2015. 09. 02. at 09:28

   De aranyos vagy! Kár, hogy nem tudtuk már akkor ezeket, igaz? :)

  Leave a Reply

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  Rólam

  Nő. Feleség. Kislány. Nővér. Húg. Barátnő. Kolléga. Kézműves. Modell. Fotós. Blogger. Én.  Én vagyok, és: Őszintén?! Szeretek én lenni... néha nem, de talán ez nem baj, ilyen vagyok, talán ilyen vagy Te is... Olvass tovább

  INSTAHAB

  Legnépszerűbb Bejegyzések

  Címkék

  ×