Keddi Kilenc Könyv a fa alá

2016. 12. 06. 4 hozzászólás

Az, hogy a Karácsonyi Angyalok könyveket is rejtenek majd sokfelé a fa alá, nem kérdés. Azt, hogy a mi karácsonyfánk alá is hoz 1-2 könyvet,  csak remélem. :)

Szeretem a kis helyes, jellegzetes téglalap alakú csomagocskát, mert rengeteg varázslatot, érzést és élményt takarhat, és főleg nagyon szeretem, ha a könyv első oldalára néhány kedves szót is ír az Angyal, mert számomra ettől lesz teljes az Ajándék.
Két éve írtam egy listát a kedvenc könyveim egy részéből. Most pedig hoztam egy vegyes listát, amin már elolvasott kedvencek vannak, és olyanok, amelyek remélem, hogy elolvasott kedvencek lesznek hamarosan. Rengeteg stílusból válogattam a thrillertől a mesén át az elgondolkodtatón keresztül a novellás-szakácskönyvig. Remélem találtok benne kedvetekre valót!
Tekla, a kedvenc könyves bloggerem írta az 2014-es listámhoz hozzászólásban, hogy: Könyvet ajándékozni “próbatétel nekem is, és az ajándékozottnak is, hogy nekem sikerül-e olyat találni, ami neki tetszik, és őneki hogy tetszik az, amit én találtam. Időtálló ajándék, aminek van értéke :)” Ehhez nem is tennék hozzá mást, csak az idei könyves listám, szigorúan véletlenszerű sorrendben. Illetve mégsem, mert a sorban először a már olvasottak, majd azok következnek, amelyekre nagyon kíváncsi vagyok.
Ti már olvastátok valamelyiket?

1.
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Nemrég mutatták be a mozik ennek a sikerlistás könyvnek a filmes változatát, ami egészen erőteljesen vissza tudta adni a könyvben jelenlevő feszültségét. Nagyon szerettem olvasni, mert vitt magával a történet, végig fenntartotta a figyelmem. Kissé borús, a legkevésbé sem “habos” a történet, de ha egy kis borzongásra, egy kis izgalomra, egy kis krimire fáj az ember foga, tökéletes.
minta
2.
Adriana Trigiani: A cipész felesége
Ez a gyönyörű borítóval rendelkező könyv az általam igen kedvelt romantikus, “kosztümös” könyvek egyik képviselője. Egy tanács: Ha szereted, ha a történet minden szála előtted bontakozik ki, akkor ne olvasd el a fülszöveget, mert 500 oldal fordulatát sűríti oda a könyv hátuljára, pedig sokkal többről szól a történet. Testvérekről, barátokról, családról, szerelemről, fájdalomról, bátorságról és hitről… gyönyörű!
minta
3.
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox
Egy egész bejegyést szeretnék szentelni a könyvnek, annyi mondanivalóm van róla. Hosszú ideje az első kortárs könyv volt, amiről miután bezártam, azt gondoltam, hogy szeretném újra elolvasni! Számtalan gyönyörű mondat és elgondolkodtató sor arról, hogy kik is vagyunk valójában és komoly kérdéseket feszegető történet az emberiség emberi mivoltáról.
minta
4.
E. Lockhart: A hazudósok
Két betűvel, és egy írásjellel össze tudom foglalni a véleményem: HŰ! Virág ajánlotta, és abszolút nem csalódtam. Akármennyire is igyekeztem megfejteni a könyv végén rejlő titkot, ahogyan haladtam előre a történetben, óriási robajjal koppant az állam a végén. Nem klasszikus irodalom, de remek történetvezetés! Nem is tudok többet mondani, mert bármilyen mondatom túl sokat árulna el.
minta
5.
Ernest Cline: Ready Player One
Utópisztikus csillagos ötös, kis fricskával a jelenkornak. A legjobb barátnőm ajánlotta, és nem véletlenül tudta, hogy odáig leszek érte! 2018 (“demesszevan”) legjobban várt filmje lesz számomra az ebből készülő mozi. Minden sora elképesztett, lekötött, izgalmas volt! 2044-ben játszódik, ahol a virtuális valóság már több mint virtuális! “Kockáknak” kötelező, de a “kerek embereket” is egy elképesztő világba kalauzolja.
minta
6.
Kiera Cass: The Crown – A korona
Nemrég láttam, hogy megjelent a Párválasztó sorozat ötödik része, amiről még ’14-ben is írtam. Na ez, egy igen “habos” könyv.  Feltételezem nem én voltam az eredeti célközönség, hanem a nálam 10-15 évvel fiatalabb lányok, de nincs mit tenni, egyszerűen a romantikus, fáradhatatlanul idealista énemet elvarázsolta a sorozat, aminek a legújabb részét alig várom, hogy elolvassam. Mese, romantika, kikapcsolódás.
minta
7.
Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó
Ambrózy báró eseteinek 3. kötete csak azért nincs meg még nekem, mert szeretem a gondolatot, hogy várat magára a történet, hogy lezárjam. Böszörményi Gyula határozottan a kedvenc kortárs magyar írómmá avanzsálta magát ezzel a sorozattal. Gyönyörűen ír, és nincsenek megfelelő szavaim arra, hogy milyen érzelmeket képes kiváltani belőlem. A történet? Izgalmas krimi, kellemes kikapcsolódás, nyelvészeti csemege, történelmi körkép és még sok más minden.
minta
8.
J. K. Rowling – John Tiffany – Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek
Ezt nem kell bemutatni azt hiszem. Mint a Harry Potter generáció tagja – egészen pontosan azok közé tartozom, akik együtt öregedtünk Harryvel, mert minden évben vele egykorúak voltunk – ez a könyv számomra sokat jelent. Várakozást és csalódástól való félelmet. Gyerekkorom nagy barátságait és számtalan élményt kaphattam a sorozat által, így azt hiszem ez természetes. Mivel kivétel nélkül minden “HP” könyvet az Angyal hozott, remélem idén sem felejti el betenni a fa alá.
minta
9.
Ugron Zsolna: Hét évszak – Receptek és történetek
Sokat vacilláltam, hogy melyik könyvét is válasszam az írónőnek. Végül győzött a főzés iránti viszonylag friss szenvedélyem, és az Otthoni, azaz az Erdélyi konyha utáni tudásszomjam. “A kötetben a szerző hét nagy fejezetben 7-7 receptet ajánl mindazoknak, akik szeretnék egy igazi, hagyományos ételsorral elkápráztatni vendégeiket… A 7 ételsorhoz tartozó 49 receptet szemet gyönyörködtető fotók, valamint az írónőtől megszokott stílusú novellák egészítik ki.” (moly.hu)
minta

4 hozzászólás

 • encso 2016. 12. 06. at 17:44

  A lány a vonaton-nal én is hasonlóképp voltam, az utópia ajánlást köszönöm, imádom őket, és erről még nem hallottam, a Párválasztó könyveknél szintln hasonló gondolataim voltak hogy őőő lehet kicsit kinőttem már belőle de kit érdekel (bár ez a folytatás annyira nem jött be elsőre, de hátha a második rész hoz valami izgit), a Harry Potter-t elő Jézuska már nekem is meghozta, de még nem értem a végére. :) Fel sem szabadna írnom ezeket az ajánlásokat a listámra mert már így is túl hosszú, de félek ez nem fog sikerülni :D

 • Tekla 2016. 12. 07. at 00:37

  ❤️

 • Diana 2016. 12. 08. at 11:27

  Nagyon szeretek olvasni, bár mostanában elég kevés időm jut rá sajnos. Talán majd az ünnepekben be tudom hozni a lemaradásaimat. *remélem*
  Az imádott Jenna Fox-al most felkeltetted az érdeklődésemet, úgyhogy meg is lesem hol tudom megrendelni és az lesz a karácsonyi – vagy szülinapi, még nem tudom – ajándékom magamnak. :)

 • Réka 2016. 12. 09. at 19:00

  Nem is tudtam, hogy megjelent a 3. része Ambrózy báró eseteinek :-) tudom mit kérek karácsonyra :-)

 • Leave a Reply

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  ×