Kozmikus hétvége

2015. 09. 25. 4 hozzászólás

 

Sajnos a napsütés elnézett valahová másfele, pedig még most hétvégén maradhatott volna, mert igen csak szükség lenne rá, több helyen is. Nem tudom mi lehet olyan misztikus-kozmikus a szeptember 26-27-ei hétvégében, de az egyszer biztos, hogyha ráérnék se érnék rá.  Mármint … ez lehet az ősz elejei rendezvények “találkozója”… vagy a holdállás ilyen, nem tudom, minden esetre megfigyeltem, hogy ami rendezvény mostanában akad és érdekel, az most van, ezen a hétvégén.  Ha lenne klónozás, most 4-et kérnék magamból, plusz ugye Én. :)

Most lesz hétvégén a Szegedi Tágas Tér Fesztivál, amiről inkább meséljen ez a videó, amit az egyik nagyon jó barátom animált képkockáról képkockára… elképesztő. Laikusként fogalmunk sincs mennyi munka egy ilyen! Egyszerűen csodálatra méltó!

Egyébként férjuram, és néhány nagyon jó barátom-barátnőm ott lesznek. Nekem nem jutott hely a kocsiban, így nem megyek. Háhá… nemezért. :D  Ha tudtok menjetek!!! Soha nem voltam még Szegeden, de nagyon szeretnék eljutni. A fesztivál pontosan azt a célt szolgálja, hogy kicsit Szeged színeit, tereit, lehetőségeit bemutassa. Ákos koncert, Hillsong koncert…bár utóbbiról nem tudom hányan hallottatok már, de én nagyon szeretem őket, keresztény könnyűzenét játszanak, és a koncertjeik… ahh… Ákost meg gondolom nem kell bemutatni. :) De ahogy láttam rengeteg program lesz még, szóval Na, aki tud, legyen ott! :)

Amikor gimis voltam, akkor kezdtem el “színjátszózni” és biztos vagyok abban, hogy a személyiségjegyeim egy részét ennek köszönhetem. Mármint egy kis merészség, egy kis játékosság, egy kis ego khm :D… Játszani, improvizálni, és színházba járni is szeretek mind a mai napig, szóval ha nem lennék máshol, akkor minden bizonnyal a MANÉZS Színjátszó Találkozóra mentem volna. Egyrészt mert nagyszerű program, másrészt mert  a Montázs Drámapedagógiai és Közművelődési Egyesület szervezi, amiben én is benne vagyok (de most nem szerveztem). Hogy mi is ez a MANÉZS? Egy  minősítő találkozó a nem-hivatásosszínházak, színházi műhelyek és színjátszó csoportok számára. Lényegében egy nagyon jó bulival összekötött verseny azoknak akik szenvedélyesen űzik a színjátszást és azoknak, aki szeretik ezt nézni. Egy-egy ilyen rendezvényen nagyon sok “nemnormális” ember gyűlik össze a szó jó értelmében. Egyrészről nagyon jó megnézni mások munkáit, értékelést kapni a sajátunkról – ha mi is előadunk, de nekem ilyen rég volt :( – másrészről utána a beszélgetések, a játékok… egyszerűen a hangulat olyan… leírhatatlanul vidám és még valami, amire nem találok szavakat, de jó. Az eseményről információt itt találtok bővebben.

Lesz egy gála is, a Művész Ifjaké, akikkel ugyan még személyesen nem találkoztam, de felkeltették az érdeklődésemet. A csoport célja a tehetségfejlesztés, a képességfejlesztés és a továbbtanulásra való felkészítés. Nagyon jó közösségnek tűnik, és most lehetőség van betekinteni a munkásságukba a Gálájukon. Az oktatás náluk ingyenes, mert a csapat nagy része tehetséges, de hátrányos helyzetű gyerekekből áll. A szülők nem tudnák finanszírozni a gyerekek művészeti oktatását, ha nem lenne ez a lehetőség. A Gála célja, hogy megmutathassák mit tud egy olyan csapat akik nem adják fel az álmaikat. A tánc a mozgatórugójuk. Az esemény facebook oldalához katt ide.

A  Kutatók Éjszakája is most lesz… “Európa legnagyobb tudománykommunikációs rendezvénysorozata – az idei már a 10. évfordulója annak, hogy a tudomány sokszor titokzatosnak vagy a hétköznapoktól távolinak tűnő világa megmutatja a szórakoztató oldalát.”  Szoktatok menni? Mi amikor tudunk kinézünk… az utóbbi években István be volt osztva mint Kutató, így sajnos együtt nem tudtunk menni. Viszont emlékszem arra a 2007-es Kutatók Éjszakájára, amikor bemutattam apukámnak Istvánt az egyetem aulájában, mert hát mindketten ott voltak. A dolog pikantériája, hogy nem is igazán kellett őket bemutatni egymásnak, mert apa tanította Őt, de azért mégis be kellett mutatni, mert hát milyen már ha nem.. … kínos :D vicces volt.

Nos a 4 klónom a fentebb leírt eseményeken venne részt, de belőlem talán egy is elég. Az az egy pedig itthon lesz Miskolcon és izgul, és aggódik, és remél, ugyanis szervezőként vesz részt egy modell versenyen – igen, szervezőként, (csakmermindenkieztkérdezi) mert sem elég magas, sem elég fiatal nem vagyok ahhoz, hogy induljak, meg amúgy is, szeretek szervezkedni. A World Top Model jubileumát üli idén, méghozzá a 25 éveset, azonban most először van Magyarországon is  előselejtezője, ahol választanak egy lányt, aki mehet a nemzetközi versenyre. Mindig is szerettem volna rendezvényszervezéssel foglalkozni, mert tudom, hogy van hozzá egy kis tehetségem – hah! az ego – és jött a lehetőség, én pedig éltem vele, meglátjukmilesz. Sajnos nem volt túl sok időnk, de remélem, hogy holnap este mikor majd holtfáradtan behullok az ágyba elégedett leszek. Szurkoljatok! Ha kíváncsiak vagytok, szívesen mesélek majd még a WTM-ről, de most így is elég hosszú lett ez a bejegyzés.

Remélem akad köztetek aki a klónjaim helyett ellátogat valahova. :) Legyen Gyönyörű Kozmikus Hétvégétek!

4 hozzászólás

 • Virág Bogdándi 2015. 09. 25. at 16:41

  Húúha, nem semmi felhozatal :P Mesélj majd mindenről, nagyon kíváncsi vagyok! :) Nekünk holnap lesz az ötödik évfordulónk, szóval itt is elég kozmikus lesz a hangulat :P :D

  • Reka 2015. 09. 25. at 19:12

   Ó akkor Nagyon nagyon Boldog Évfordulót és még nagyon sok együtt évet!!! Ünnepeljétek meg méltóan és “kozmikusan” :)

 • Réka 2015. 09. 25. at 16:52

  Tényleg szuper programok :-) A szegedi fesztivál nagyon jól hangzik és nagyon tehetséges a barátod, aki az animációt készítette. Kutatók éjszakáján talán 2010-ben voltam, amikor még a veszprémi egyetem padjait koptattam :-) Megnézem, hátha kicsi városunk is tartogat valami meglepetés progit ez alkalomból :-) Sok sikert kívánok a verseny lebonyolításához :-)!

  • Reka 2015. 09. 25. at 19:14

   Megmondom Neki! :) Remélem találsz valami klassz programot! Jó szokott lenni egyébként, és remélem az időjárás is jobb lesz! :)

  Leave a Reply

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  Rólam

  Nő. Feleség. Kislány. Nővér. Húg. Barátnő. Kolléga. Kézműves. Modell. Fotós. Blogger. Én.  Én vagyok, és: Őszintén?! Szeretek én lenni... néha nem, de talán ez nem baj, ilyen vagyok, talán ilyen vagy Te is... Olvass tovább

  INSTAHAB

  Legnépszerűbb Bejegyzések

  Címkék

  ×