Tavaszi szél – TAG

2017. 03. 30. 6 hozzászólás

 

Nem vagyok egy “TAG-es” lány, eddig a blog életében egyetlen tag volt, méghozzá az Instagrammról, amit izgalmas lenne most megint megcsinálni…  Szóval nem igazán töltögetek ilyen kérdéssorokat, de most ez változni látszik, mert megtetszett valami.

Néhány blogon szembejött velem az úgynevezett “Tavaszi TAG”, avagy az “I Love spring TAG”, ami alapvetően szerintem egész klassz, mert hát ki ne szeretné a tavaszt, főleg arról írni, vagy olvasni :) ! De mivel többségében sminkes és “kedvenc termékes” kérdések voltak benne, ezért úgy éreztem én nem tudnék elég izgalmasan válaszolni rájuk. Szóval ezen morfondíroztam, majd arra jutottam, hogy inkább csinálok magamnak egy TAG-et, kicsit másabb  kérdésekkel. Olyasmiket írtam össze, amiket én is szívesen megtudnék rólatok, szóval ne legyetek restek válaszolni, ha tetszik! :) .

A “Tavasz szél” nevet kapta, mert olyan kis könnyednek szánom. (És mert titkon remélem szárnyra kap :) )

Szóval akinek esetleg megtetszik “vigye”, én boldogan Szélnek eresztem. Hát íme!

1. Mi az első szó, ami eszedbe jut a Tavaszról?
Rózsaszín

 

2. Mi a kedvenc tavaszi “jeleneted” 
Megélni (többek között), azt szeretem, amikor kigombolt kabáttal megyek az utcán, és lobog utánam a kabátom, süt a nap és langyosan fúj a szél. Végre nem kell téli kabát.
A sétálóutcán megjelenő “kiülősöknél” nevető és kávézó-beszélgető emberek, illetve a hopp az ablak elé röppenő madárkák látványa pedig igazán boldoggá tesz.

 

3. Mit tartasz kihívásnak benne?
Az öltözködést. Szerintem tavasszal nagyon nehéz jól felöltözni. Vagy fázik az ember (lánya), vagy melege van. Hatványozott ez, ha még az időjárás is szeszélyes, nem csak én. :) Egyik pillanatban süt a nap a másikban meg orkán szél van #ezkövesdhatudod. Ritka boldog pillanatok a jól eltalált öltözetek. :)

 

4. Mi a legnagyobb terved az idei tavaszra?
Újra rendszeresen futni. Azt az örömöt nagyon kívánom már, amit tavaly futáskor átéltem. A terv neheze a rendszeresség, de bizakodó vagyok.

 

5. Fagyizol az első napsütéssel?
Nem merek sajnos, pedig nagyon csalogató. De a torokfájás nálam nagyon könnyen jön, és pont olyan nehezen megy. Eddig 2017-ben nem volt hónap, hogy ne fájt volna a torkom… szerencsére márciusban nem hagytam magam, így nem döntött le – éljen a C vitamin és a propoliszos méz – de sajnos egy hétig így is elég rossz volt.
De alig várom, hogy egy gombóc édesen savanyú erdei gyümölcsös fagyival végigsétáljak a főutcán. Szerintem Áprilisban sor kerül rá.

 

6. Mikor mered eltenni a téli ruháid?
Ebben elég rossz vagyok… általában már majdnem nyár van mire eljutok odáig. Nincs sok ruhám (bár ezt István bizonyára másképpen gondolja), így azért nem olyan nehéz ha egyszerre több évszak is “lakik” a szekrényben, de általában későn eszméltem… talán idén ügyesebb leszek, de most még nem merem eltenni a meleg pulcsikat. Nem bízom a tavaszi időjárásban na. :)

 

7. Számodra milyen “színű” a tavasz?
Ja, ezt már mondtam… Rózsaszín :) Főleg a fák miatt… olyan szépek!

 

8. Érintett valaha az úgynevezett “tavaszi fáradtság” ? Ha igen, mit tettél ellne?

Nem igazán hittem ebben a “tavaszi fáradtság” dologban, de most márciusban mintha leterített volna a lábamról – vagyis a lelkemről – valami. Amilyen energikus voltam az év elején, olyan nagyon nehezen találtam önmagamra így a hónap elején. Sőt, igazából talán csak most a héten kezdtem végre visszatalálni a HABos Rékához.
Talán a barátokkal való őszinte beszélgetés, a nap felé fordulás, az önmagamra figyelés és a gyümölcsturmixok segítettek. A futástól egy kis testi ébredést is várok, bár azért a mozgás egész rendszeresnek mondhatóan – zumba és pilates képében – jelen van az életemben, futás nélkül is, azért a tóparton futni egészen más élmény, mint egy teremben tornázni.

 

9. Kertészkedős típus vagy? Ha igen, ez hogyan zajlik nálad?
Hatalmas kertünk van, és elég nagy udvarunk is … vagyis… óriási dzsungel van az udvarunkon. István a kertben nagyon igyekszik, és bár (talán) még nem mondtam Neki, nagyon büszke vagyok rá emiatt. Szépen megmetszette a fákat, és felásta a veteményest, tett el palántákat.
Engem most éppen inkább az udvar rendbehozása érdekel, bár őszintén szólva szélmalom harcnak élem meg. Hétvégén megmetszettem a rózsák felét, meg végre kiszedtem két “bokrot”, amiket örököltünk, és amiket utáltam, de sajnáltam tavaly… idén már csak azt sajnálom, hogy nem tettem meg ezt hamarabb. Erre elment nagyjából a fél napom, de látványban semmi különbség nincs.  Még néhány bokrot kiírtva talán végre elkezdhetjük a saját ízlésünk szerint kialakítani az udvart. Hosszú még az út… és az élet összes ideje sem lenne elég, de most éppen lelkes vagyok.

 

10. Keress egy tavaszi verset, ami tetszik!

 

Az egyik kedvenc költőmtől választottam, egy egyébként számomra eddig ismeretlen versét.

 

József Attila: Tavasz van! Gyönyörű!

Tavasz van, tavasz van, gyönyörű tavasz,
A vén Duna karcsú gőzösökre gondol,
Tavasz van! Hallod-e? Nézd, hogy karikázik
Mezei szagokkal a tavaszi szél.

Jaj, te, érzed-e? Szerető is kéne,
Friss, hóvirághúsú, kipirult suhanás.
Őzikém, mondanám, ölelj meg igazán!
Minden gyerek lelkes, jóizű kacagás!

Tavasz van, gyönyörű! Jót rikkant az ég!
Mit beszélsz? korai? Nem volt itt sose tél!
Pattantsd ki a szíved, elő a rügyekkel –
A mi tüdőnkből száll ki a tavaszi szél!

 

+1. Rajzold le mit/miket szeretsz a legjobban a tavaszban, és írd le milyen élmény volt!
Rá kellett jönnöm, hogy szeretek rajzolni. Igaz, távolról sem merném állítani, hogy tudok is. A rajzok egyes részleteit másoltam mások rajzáról, a telefonomon nézegetve a képeket, így formálódott más rajza át az enyémmé… Lehet jobban szeretem mint a “sima” színezést. Büszke vagyok a cseresznyefaágra és a rajta ülő madárkára. Magnólia rajzolással pedig azt hiszem, fogok még kicsit játszani. Nagyon érdekes látni a rajzomat bescennelve, valahogy olyan izgalmas élmény. :)
Összességében nagyon élveztem és kikapcsolt… talán egy új hobbi van a láthatáron?

 

tavasziszel

 

 

Ha szeretnéd te is megválaszolni a kérdéseket, innen nyugodtan másold át… Fújjon az a Tavaszi szél! :)

 

1. Mi az első szó, ami eszedbe jut a Tavaszról?
2. Mi a kedvenc tavaszi “jeleneted” (tehát az amit
3. Mit tartasz kihívásnak benne?
4. Mi a legnagyobb terved az idei tavaszra?
5. Fagyizol az első napsütéssel?
6. Mikor mered eltenni a téli ruháid?
7. Számodra milyen “színű” a tavasz?
8. Érintett valaha a “tavaszi fáradtság” ? Ha igen, mit tettél ellne?
9. Kertészkedős típus vagy? Ha igen, ez hogyan zajlik nálad?
10. Keress egy tavaszi verset, ami tetszik!

+1. Rajzold le mit/miket szeretsz a legjobban a tavaszban, és írd le milyen élmény volt!

6 hozzászólás

 • annszofi 2017. 03. 30. at 09:44

  Klassz bejegyzés lett, olyan tavaszi. :) A kérdéssort viszem is ;)

  • Reka 2017. 03. 31. at 10:14

   :) De örülök, hogy tetszik! Alig várom a Te posztodat!!

 • Kaméleon 2017. 03. 31. at 11:34
  • Reka 2017. 03. 31. at 12:31

   Köszönöm!! Örülök, hogy tetszik! :) Szupi vidám lett a te bejegyzésed is!

 • Ditke 2017. 03. 31. at 19:46

  Nagyon köszönöm Réka a TAG-et! :)
  http://mit-hogyan.blog.hu/2017/03/31/tavaszi_szel_tag

  • Reka 2017. 04. 03. at 08:26

   Én köszönöm, hogy kitöltötted! Örülök, ha mosolyt csaltam az arcodra!

  Leave a Reply

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  Rólam

  Nő. Feleség. Kislány. Nővér. Húg. Barátnő. Kolléga. Kézműves. Modell. Fotós. Blogger. Én.  Én vagyok, és: Őszintén?! Szeretek én lenni... néha nem, de talán ez nem baj, ilyen vagyok, talán ilyen vagy Te is... Olvass tovább

  INSTAHAB

  Legnépszerűbb Bejegyzések

  Címkék

  ×