Túl sok lesz belőlem… avagy a LIEBSTER AWARD

2015. 11. 11. 6 hozzászólás

Fotó: BátoriFotó

Van egy bloggerek közötti díj, ami egy kis figyelmesség bloggertől bloggernek.  A”Liebster Blog Award” ami valami olyasmit jelent, hogy Kedves Blogger Díj.  Fontosak ezek az apróságok, mert nagyon jól tud esik az ember lányának – vagy fiának – ha elismerik amit csinál,  és ha kíváncsiak rá.

Megkaptam a díjat Rékáéktól, a Pretty Pointless Posts bloggerétől, Alexandrától, a Pink Dust bloggerétől, Nórától, a Sweet things by Norah bloggerétől, és Barbitól is, a Beauty & Glamour bloggerétől. Nagyon nagyon köszönöm Nektek lányok! Nagyon sokat jelent – és 40 kérdést, amire most válaszolni fogok. Vigyázat! Extra hosszú bejegyzés, viszont teszek bele néhány képet, ami ugyan minden logikát  nélkülöz, de talán emészthetőbb lesz tőle a poszt… :) Kucsma Gáborral, az egyik kedvenc fotósommal csináltuk ezt a sorozatot, ami a “Lily of the valley” címet kapta. Nem maiak, még 2013-ban készültek, de a segítségükkel egy kis tavaszt csempészek ide :).

A szabályok úgy szólnak, hogy 10 tényt kell írnom magamról, majd 10 kérdésre kell válaszolnom. Illetve tovább kell adni, és kérdéseket feltenni.

d_j2

Íme a tények – ne, aggódjatok nem írtam negyvenet, az sok lenne! :D

 1. Soha nem hordtam gyűrűt, amíg a férjem meg nem kérte a kezem. Méretet is onnan tudott venni, hogy egy ezeréves tini magazinhoz volt egy bizsugyűrű, és azt “lopta” el, természetesen nagy lett rám, mert nem gyártanak olyan picike gyűrűt amekkora nekem kellene.
 2.  Erdélyben születtem, Csíkszeredán, de csak kétszer voltam ott: amikor megszülettem, és amikor 14 éves voltam, mert elkirándultunk oda. Egyébként Székelyudvarhelyi és Kolozsvári gyökereim vannak.
 3. 7. hónapra születtem, tehát koraszülött voltam. Nagyon nagyon picike: mint egy sörösüveg
 4. 7 éves koromig 4 helyen laktam, amiből egy a Miskolci Egyetem kollégiuma volt, szóval nagy haverok voltak a kollégisták. Velük bandáztam 6 évesen :D
 5. 16 évesen csókolóztam először – ez már akkor is későnek számított, de csöppet sem bánom
 6. Nem nézek tévét, helyette viszont szinte egészségtelenül sok filmet és sorozatot
 7. A(z egyik) legjobb barátnőm általános iskolás koromból “maradt” :)
 8. Hatalmas Harry Potter rajongó voltam (vagyok), nyolcadikban még anyukám kötött nekem Griffenéles sálat is
 9. Soha nem voltam kitűnő tanuló. Úgy értem soha! Még elsőben sem… no nem mintha erre büszke lennék, de legalább nem látszik :)

És akkor jöjjenek a kérdések!

Örülsz a díjnak? :)

Természetesen, nagyon örülök, és köszönöm! Nagyon jókor jött!

Írj le egy kreatív ötletet, amit hallottál/olvastál/kigondoltál és a közelmúltban foglalkoztatott!

A falak festéséről szóló ötletek nagyon foglalkoztatnak mostanában, bár sajnos még kicsit messze van a festegetés a házunkban. Nagyon tetszenek az erős színek, és az is biztos, hogy egy szobában több szín fog megjelenni. Egyet nem tudok kiemelni, mivel magam sem tudok választani, hogy milyen legyen a fal.

Ha ebben a pillanatban bekopogtatna egy idegen az ajtón és felajánlaná, hogy elvisz bárhova térben és időben, hova mennél?:)

Sokan a szesztilalom Amerikáját írják, mondják ami természetesen engem is érdekelne, így valószínűleg ha gyorsan kellene dönteni, akkor oda mennék. Ellenben ha lenne időm gondolkozni, lehet inkább Angliát választanám az 1800-as évek végén, remélve, hogy belecsöppenek egy Jane Austen regénybe. :)

IMG_9477

Szerinted mi a rosszabb: elbukni vagy meg sem próbálni valamit?

Ez attól függ, hogy miről van szó, de többnyire inkább a meg sem próbálni-t választom. De például egy fáról lepottyanni sokkal rosszabb, mintha fel sem mászok… báár imádok fára mászni. :) Nah jó, hivatalosan is: Meg sem próbálni.

Ha tehetnéd, melyiket törölnéd el: az előítéleteket vagy a tökéletlenséget?

Egyértelműen az előítéleteket. A tökéletlenség szerintem szép és relatív.

Szerinted manapság fontos az egyházi esküvő? Egyáltalán fontos a házasság, vagy “csak egy papír”?

Számomra fontos! Isten áldását kérni a házasságunkra sokkal többet jelentett mint bármikor is képzeltem. A házasság egyértelműen nem egy papír, csakhogy olyan hatalmas érzés, hogy aki nem teszi le az esküt szerelemmel nem tudja elképzelni, aki pedig leteszi nem tudja elmagyarázni.

Ha egy tanácsot adhatnál a gyermekednek, amit azután egész életében meg is fogadna, mi lenne az?

Légy kedves az emberekkel, bízz magadban és higgy Istenben. Tudom ez három… de egy mondatban :)

Szerinted (jogosan) büntethető az, aki valaki iránt érzett szeretetből szegi meg a törvényt?

Ez a törvény megszegésének mértékétől függ. Nem tudok rá egyértelmű választ adni, mert minden eset egyedi elbírálást érdemel szerintem.

Ha egy dolgot csettintésre megváltoztathatnál az életeden, mi lenne az? (Nem fogadok el olyan választ, hogy “nem változtatnál semmit”. Akármit, bármit :))

6 centivel magasabb lennék. De csak mert nincs nemleges válasz.

Ha egy dolgot változtathatnál a blogvilágban, vagy azzal kapcsolatban, mi lenne az?

Kevesebb önzés, kevesebb kihasználás, több elismerés…. megint három, de megint egy mondatban :)

IMG_9436

Mi volt ma az első gondolatod?

Mint minden reggel: Fel kellene kelni. Majd elég hosszas vita következik a témában. De valahogy végül sosem töltöm az egész napot az ágyban… nem is értem miért nem

Mi a legfontosabb számodra az életben?

A házasságom

Mit tennél, ha nyernél 100 millió forintot?

Felújítanám a házunkat, rendbe tenném a kertet – 15 millió, mert akkor már nem apróznám el a dolgot; Vennék egy házat nővéreméknek – 30 millió; Elindítanám a saját vállalkozásom – 50 millió; Csak úgy lenne – 5 millió; A vállalkozás bevételeiből pedig a jövőben az öcsém is kaphatna otthont, anyáék is ha szeretnének, és tudom-tudom klisé, de adományra is fordítanék. :) Nah. Hol az a 100 millió? :)

Tanultál valami trükköt anyukádtól/nagymamádtól? Elárulod, mi az?

Sok mindent tanultam anyukámtól, de ezt biztosan alkalmazni fogom majd az új konyhában: A mosogatás része, a tűzhely  -jó, nálunk majd indukciós főzőlap :D – letörlése. Igaz mosogatógépünk lesz… hm… de akkor az edények elöblítésének vagy az elpakolásnak fogja a részét képezni. :)

Mi voltál előző életedben, és mit hozol magaddal onnan? (Ha nem hiszel ebben, azért eljátszhatunk a gondolattal. :))

Anyáék szerint kismajom voltam (nyilván nem komolyan), mert mindenhová felmásztam… még most is vannak ilyen jellegű hajlamaim. Lehet, hogy tényleg majom voltam, mert bohóckodni is szeretek. Vagy a majom nem bohóckodik? :)

Mennyi pénz lenne havonta, amivel tökéletesen elégedett lennél a következő 20 évben?

A férjem fizetése mellett, ha az enyém nettó 250 lenne, az már elég jó kilátásokat biztosítana.

Van valamilyen rossz szokás vagy tulajdonság, amit felnőtt korodra levetettél magadról?

Hogy alulbecsültem önmagam… de egyébként a legtöbb rossz szokásom jött velem a felnőtt korba. Rendetlen vagyok és rágom a körmöm :( Tudom-tudom, fúj, fúj.

Miért blogolsz?

Mert exhibicionista vagyok. Ebbéli jelentésében: ” az, aki szereti a belső énjét, stílusát, minden áron megmutatni a külvilágnak;” … bár a minden áron nem igaz. Tudtátok mi a másik jelentése? Na nem arra gondoltam!!!! :D
Amúgy komolyan? Mert tanulok magamról, és kapok általa.

IMG_9385

Hány olyan ember van az életedben, akiért tűzbe tennéd a kezed? És hány, aki teérted?

Sok. Tényleg sok.

Megéled a pillanatot?

Nos igyekszem. De ez egy nagyon nehéz kérdés… mármint nem kilóra, csak hogy most most van, most meg most, most meg most… és észrevenni ezt a mostot. Meeert ez már megint egy most, és az előbbi most csak egy korábbi most volt, ami már múlt. Nah ah.. értitek?

Szeretsz online vásárolni? Ha nem, miért nem?

Szeretek. Klassz amikor érkezik a csomag, és lehet izgulni. Csak online sajnos könnyű elkölteni a pénzt.

Milyen a kapcsolatod Anyukáddal?

Nagyon szeretem! Jó a kapcsolatunk, bármivel bátran fordulhatok hozzá… maximum néha nem értünk egyet abban amit tanácsol :D

Van valamilyen játék (akár társas, akár konzolos vagy számítógépes, telefonon) amit szívesen játszol?

Társasjáték minden mennyiségben! Gondolj egyre, és 75%, hogy szeretem! 20% hogy nem ismerem, A maradék 5%-ban a lépegetős dobókockás játékok vannak, amikből kinőttem. :) Telefonon a 2048-al szoktam játsznai, már 3x kiraktam! :)

Hogyan tartod magad formában?

Beleülök. :D

Mit fogsz ma este csinálni?

Vagy filmet nézni, vagy olvasni. Micsoda izgalmas életem van :D Amúgy meg… tényleg az van, és szeretem az olyan estéket mint a mai lesz – remélhetőleg.

Hol dolgoznál szívesen?

Rendezvényszervezés területén. Esküvőszervezés területén. Saját kávézómban. Még akad 1-2 ötlet, de nem mondhatom el mindet!

Melyik az a ruhadarab/kiegészítő, amit mindennap viselnétek?

Fülbevalóm mindig van. jelenleg csak egy fél, mert a másik felét elhagytam. Vagyis mindkét felét elhagytam, csak ezt a felét megtalálta egy bácsi. Örök hálám neki!

IMG_9293

Tea vagy kávé? Milyen fajta?

Mindkettő. Kávéból melange, teából menta vagy gyümölcs.

Milyen 3 emberi tulajdonságot szeretsz?

Humor, megértés, kreativitás.

Milyen ételt nem szeretsz?

Semmit ami pépes és nem joghurt vagy kefir vagy krémtúró. Nem, a tejbegrízt sem. És a krumplipürét sem.

Ha csak egy nyelven beszélhetnél, melyiket választanád?

Ha mostantól így hirtelen már csak egy nyelvet beszélhetnék, akkor a magyart választanám. Hűűű tádááám ez teljesült is, ugyanis, szégyen és gyalázat, gyötrelmesen rossz a nyelvérzékem. Magyarul viszont szeretek beszélni, mert tudok… sokat. De múltkor mondjuk beszélgettem egy egész estét angolul, olaszokkal… de azt mondtam nekik, hogy 2000 hektáros a kertünk… hm… szóval utána már mondták, hogy akkor én biztosan Hercegnő vagyok… aranyosak voltak. Én pedig nem beszélek külföldiül. Pedig jó lenne.

942722_646115228749859_961671656_n

Minden hétvégén bulizós tinédzser voltál vagy inkább mással töltötted az időt?

Nem voltam bulizós. De azért otthon ülős sem. A buli fogalma egyébként relatív… de nem, a szó szerinti bulizás az nem volt jellemző rám.

Melyik a kedvenc sorozatod?

Ajjajj… Ma reggel (update: elég rég hever félig megírva ez a poszt :D ) írt barátnőm, hogy “jujujujujjjj ma jött ki az új az Originals”, és ennek nagyon, nagyon ürültem, szóval fogjuk rá, hogy az Originals. Az egy jóóó sorozat.

Van kedvenc focicsapatod?

Mi az a focicsapat? Amit ütővel játszanak?  :D Jó… Miskolci vagyok, szóval kötelességtudatból… (meg a V.I.P Habolvasóim miatt) legyen a Diósgyőr.

Szoktál külföldi weboldalról ruhákat rendelni? Ha igen, melyik a kedvenced?

Igen, e-bay-ről néha, meg egyszer a she insideról… de tudtátok, hogy a she inside-os ruhák egy része fellelhető olcsóbban az e-bay-en?

Sorold fel 3 rossz tulajdonságodat.
Nekem nincs olyan. Én szerény vagyok.
És soha nem mondok semmit indulatból, amit nem is gondolok komolyan… soha.
És nagyon türelmes vagyok…ha éppen ráérek, és süt a nap, és olyan hangulatom van.

IMG_9235

Rendszeresen szoktál sminkelni vagy csak alkalmakkor?

Alkalmakkor. Erről posztot is írtam itt. Vagyis majdnem erről.

Milyen számodra az ideális férfi?

Vicces, kedves, megértő és türelmes. Ha jobban kifejtem, akkor elkerülhetetlen a nyálasság, mert a férjem az ideális számomra. :)

Nagy esküvőt szeretnél habos-babos ruhával vagy inkább a visszafogott dolgokat kedveled?

Habos-babos ruhával volt az esküvőnk, de a visszafogott dolgokat is kedvelem. Tegnap beszéltem egy barátnőmmel, akinek 11 fős lesz a násznép, hogy azért most, hogy megvolt a habos-babos, most úgy tartanék egyet ilyen kicsiben és meghittben is.

Van kedvenc teád?

Nagyon szeretem a teákat. A szálas teákat jobban mint a filtereseket, de ha filteresről van szó, akkor a Rossmannban kapható King’s Krown a kedvencem, mert annak van íze és minden teának különböző és nem kell bele cukor ahhoz, hogy érezzem is! Egyébként a mentát nagyon szeretem, az bármikor jöhet.

VÉGE! :D

Köszönöm szépen a díjakat!! Hihetetlenül jól esik! Ne haragudjatok rám, nem teszek fel kérdéseket, mert tartogatom őket egy új akcióra, ami az MBBK (Magyar Blogok és Blogkedvelők) csoportjában zajlik, méghozzá a Nap Bloggere nevezetűre. Hogy egyébiránt kiknek adnám tovább, azt megtaláljátok ITT, ITT és ITT, meg a fejemben, de ott szerintem ezután a poszt után már senki nem akar turkálni :D

969921_645849165443132_727258087_n

6 hozzászólás

 • Timi Thimmyke 2015. 11. 11. at 18:26

  És a 11-ben, már mi ketten is benne vagyunk. :D
  Azt hiszem ki sem tudom találni ki említhette az originalst, tényleg tippem sincs… :D El kell már kezdenem, csak nagy hibája, hogy nem szinkronos… :D
  A Griffendéles sálat szerintem még nyugdíjas korodban is hallgatni fogod… :D
  Hajrá Diósgyőr! :D

  • Reka 2015. 11. 16. at 12:15

   Nem baj! Azt veszem észre, hogy megint menő a Harry Potter, szóval nem bánom! :D
   És igen, nézd feliratosan! Olyan szépen beszélnek benne!!

 • kéktoll (-; 2015. 11. 11. at 20:31

  hmm… meglátszik, hogy “Keddi Kilenccel” dolgozol és nem “Tuesday Ten”-nel :D avagy kérünk még egy tényt :P ;-)

  • Reka 2015. 11. 16. at 12:13

   Háháh! És tééényelg! Senki más nem szólt! :) Mostmár csak azért is így hagyom, de azért ide írok egy 10. tényt: kissé szétszórt tudok lenni, az esetek elég nagy százalékában. :)

 • Viv (@Golyahozza) 2015. 11. 12. at 04:34

  Ha megjelenik az idegen, itt ne hagyj! :-) Micsoda buli lenne egy regénybe pottyanni veled. ;-)

  • Reka 2015. 11. 16. at 12:12

   Ígérem, nem foglak! :) Milyen jó lenne! (de csak ha közben itthon megállna az idő) :)

  Leave a Reply

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  Rólam

  Nő. Feleség. Kislány. Nővér. Húg. Barátnő. Kolléga. Kézműves. Modell. Fotós. Blogger. Én.  Én vagyok, és: Őszintén?! Szeretek én lenni... néha nem, de talán ez nem baj, ilyen vagyok, talán ilyen vagy Te is... Olvass tovább

  INSTAHAB

  Legnépszerűbb Bejegyzések

  Címkék

  ×