Keddi Kilenc – Tipp a kiegyensúlyozott online élethez

2015. 10. 27. 6 hozzászólás

Manapság olyan természetesen élünk a virtuális világban, amit 10, de akár 5 évvel ezelőtt el sem tudtunk volna képzelni. De vajon odafigyelünk-e arra, hogy kiegyensúlyozottan, és boldogan és a való élettel harmóniában legyünk jelen az interneten?!

Őszintén szólva elég nehéz megállni, hogy ne szippantson magába a kijelző, és ne szörfözzünk állandóan, és megállíthatatlanul a láthatatlan hullámokon. Mindig újabb és újabb impulzus ér minket, ledönt a lábunkról az információáradat, és sokszor észre sem vesszük mennyire rátelepszik mindez az életünkre. Sokszor van szó minderről, de csak azért, mert fontos és aktuális! Igyekeztem néhány talán nyilvánvaló, de szerintem mindenképpen fontos tippet összeszedni az online életünk kedvéért. Ha valamit hozzátennétek, semmi esetre se tartsátok magatokban! :)

1.
Légy offline
Ami online történik, az megvár. Az e-mail ott lesz 1 óra múlva is, az üzenet sem törlődik, mert nem olvasod, és azt a képet is meg tudod nézni később. Sokkal tartalmasabb és vidámabb lesz a közérzetünk, ha fel tudjuk oldani a telefonnal/laptoppal/táblagéppel való függőségünket. Erre sajnos nekem is egyre jobban kell figyelnem, viszont elmondhatom, hogy lassan, de haladok. :)
minta
2.
Vedd észre az életben is a szépet
Gyönyörű és inspiráló képek találhatóak a virtuális albumokban. Egyszerűen lélegzetelállító tud lenni egy-egy fotó. Figyelj oda, hogy a valóságban IS meglásd ezeket a képeket, mert ott vannak. Nem baj, ha meg szeretnéd osztani másokkal, de ne csak a képernyőn keresztül csodáld a világot. És hívd elő a kedvenc fotóidat, mert bármikor történhet valami, ami miatt eltűnik minden. Rémisztő lenne, nem igaz?

minta

3.
Ne vedd túl komolyan
Mennyi időbe telik, hogy valaki megnyomjon egy like gombot, vagy szívecskét? 1 másodperc… ne függj ettől a másodperctől. Örömöt okoz, ha tetszik másoknak amit mondunk, írunk, csinálunk, de tudatosítsd magadban, hogy ez csak egy gombnyomás, és nem több. Te sem likolsz mindent ami tetszik…
minta
4.
Ha tetszik jelezd
És nem is kell mindent “szétszivecskézni” “összekommentelni” “likebombázni”. De ha igazán tetszik neked valami, ne félj kimutatni a másik felé, mert sohasem tudhatod kinek mented meg a napját.
minta
5.
Ha dicsérnek, köszönd meg.
Ha valaki megdicsér – és ez igaz a való életben is – ne szabadkozz, hanem köszönd meg. (köhm köhöm… okoskodok itt, pedig ma többször is hibáztam magam szerint :) ) Csak köszönd meg, és örülj mert valamit jól csináltál. Merj büszke lenni magadra. Jut eszembe majd egy éve, erről írtam is már: ITT.
minta
6.
Vigyázz magadra
Nagyon figyelj oda, hogy kinek és milyen információt árulsz el. Hogy milyen képet töltesz fel, hogy hol adod meg a bakszámlaszámod, a lakcímed, a telefonszámod, vagy akár az e-mailedet. MINDIG OLVASD EL A SZABÁLYZATOKAT, ne csak pipáld, hogy elolvastad. Egy idő után nem fog sok időt elvenni, és hidd el, hamar rájössz, hogy mi szerint szűrj.
minta
7.
Ne menj bele ostoba hozzászólás háborúba
Komolyan érdemes válaszolni? Hozzáad az életedhez, ha lehetetlen vitákba keveredsz amik aztán órákra, vagy akár napokra elkeserítenek. Mindig lesznek olyanok akiknek könnyen megy az onlinepofázás, és nem fogják abbahagyni a vitát. kerekedj felül… élőben is leállnál vitatkozni vele? Csak akkor szállj be a vitákba, ha úgy látod kaphatsz is általa!!!!
minta
8.
Csak olyasmit közölj amivel azonosulni tudsz
Soha, de soha ne tégy közzé olyasmit, ami komoly szorongást okoz. Mindig tartsd szem előtt, hogy számon kérhető rajtad az is, amit virtuálisan kommunikálsz. Egyszerű szabály – és szintén alkalmazható az életbe is – csak azért, hogy imponálj valakinek ne tégy semmit, ha azt nem érzed hozzád illőnek. SOHA.
minta
9.
Ne szégyelld vállalni magad
Ellenben ha a véleményedet fontosnak tartod, ha az érdekeid sérti valaki, és kiállnál magadért, ha el szeretnéd mesélni, ha meg szeretnéd mutatni, ha úgy érzed jól esne közzé tenni, akkor csak bátran! Légy kerek egész az online világban is, mert az is te vagy! Aki az alapján ítélkezik, hogy mit tettél az interneten, és emiatt kompromittál a való életben, azzal nem biztos, hogy érdemes törődnöd… sem online, sem pedig offline.
minta

6 hozzászólás

 • csvirag 2015. 10. 27. at 21:10

  Szerintem ez a 9 pont úgy általánosságban az életünkben is megfogandó tanácsokat is tartalmazza, nem csak az online létét. Elgondolkodtattál. :)

  • Reka 2015. 10. 28. at 10:09

   :) Örülök, ha mondtam olyat aminek van értelme :D

 • Niki 2015. 10. 27. at 21:21

  Ez szuper bejegyzés lett! Nagyon hasznos! Már kellett egy ilyen! ;)

  • Reka 2015. 10. 30. at 12:42

   Köszönöm szépen! örülök, hogy tetszett és, hogy így látod! :D

 • Annszofi 2015. 11. 04. at 21:22

  Nagyon tetszik ahogy írsz. Ezek mind hasznos és megfontolandó dolgok. Apróságnak tűnhetnek elsőre, de minőségileg képesek megváltoztatni az életünket. :)

  • Reka 2015. 11. 10. at 15:53

   Jaj nagyon szépen köszönöm! Nem is tudom miért nem válaszoltam! Konkrétan emlékszem a pillanatra amikor olvastam a hozzászólásodat, és nagyon nagyon jól esett! Köszönöm még egyszer!

  Leave a Reply

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  Rólam

  Nő. Feleség. Kislány. Nővér. Húg. Barátnő. Kolléga. Kézműves. Modell. Fotós. Blogger. Én.  Én vagyok, és: Őszintén?! Szeretek én lenni... néha nem, de talán ez nem baj, ilyen vagyok, talán ilyen vagy Te is... Olvass tovább

  INSTAHAB

  Legnépszerűbb Bejegyzések

  Címkék

  ×