Négyszemközt a Cosmopolitan Blogger Day – ről

2016. 10. 21. 2 hozzászólás

A fülbevalómat nagyon köszönöm Csermak design -nak

Rendkívül szerencsés nő és feleség vagyok, mivel azon felül, hogy elvitt a férjem a Cosmopolitan Blogger Day-re, ki is tartott mellettem a rendezvény teljes időtartalma alatt! És ha hiszitek – ha nem, ezen jófejségét még fokozni is tudta, ugyanis nemcsak, hogy mindezeket megtette, de arra is hajlandó volt, hogy egy-egy pohár bor társaságában leüljön velem, és “megvitassuk” a saját szemszögünkből, hogy hogyan éltük meg a rendezvényt. Igaz, a bort én szervíroztam, szóval lehet ennek is köze volt a dologhoz.

Ha  tehát tovább olvassátok a bejegyzést, ennek lenyomatát láthatjátok. Én kérdeztem, Mi válaszoltunk. :)

Először is kezdjünk egy szerintem fontos ténnyel, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül: A Digital Divas nevet változtatott. Mit gondoltok erről?

I: Természetesen örülök neki, és erre két nyomós okom is van. Tavaly férfiként elég furcsán éreztem magam a Digital Divason, nem is mertem senkinek elmondani, hogy milyen rendezvényre megyek. Az idei Blogger Day elnevezésnek már pusztán azért is örültem, mert így ha bárki kérdezte, nem kellett fölöslegesen magyarázkodnom. A másik ok, ami miatt örülök, hogy nem csak a neve, de az egész rendezvény is nyitott kicsit a férfiak felé.  Elvégre a digitális tartalomgyártás nem “csak” a nőkről szól, bár tudom én, hogy a blogokat főleg ők írják, és olvasni is többen olvassák. Véleményem szerint férfi blogra is szükség van, ha másért nem is, akkor azért, hogy árnyalja a képet. Bár azt is meg kell vallanom, hogy tavaly azért  jól esett az egómnak, hogy kb 500 lányra jutott 5 férfi a “közönség” soraiban. Azt hiszem, ha ezzel nyitnám a tavalyi eseményről tartott “beszámolót” akkor egyáltalán nem kellene magyarázkodnom. Maximum a feleségemnek…

R: De tavaly én hatalmaztalak – sőt, kértelek! –  fel, hogy ennyi nő vegyen körül, szóval valljuk be, elég kedves feleség vagyok. :) Én is ugyan ezt éreztem az egész rendezvényen, hogy nyitottabb, és árnyaltabb volt a kép. Nagy jót tett neki a névváltoztatás! Már amikor megérkeztünk – késve, mert a kettes metró gondolván egyet, nem működött – akkor láttuk, hogy a nemek aránya mennyit változott! Lényegesen vegyesebb volt a társaság mint tavaly. Azért még mindig kicsit többen voltunk mi lányok, hiszen nem hagyhatom ki a történetből, mert szerintem egyszerre vicces és sokatmondó, amikor István  egyszer csak közölte velem, hogy “Az előbb a FÉRFIMOSDÓBAN rám köszönt egy lány, hogy Te Habfürdő Réka férje vagy, mi már találkoztunk… megtennéd, hogy nem engedsz be senkit, ha kimentél?”

Milyen volt az első benyomásotok, amikor beléptetek a konferencia helyszínére?

I: Sejtettem, hogy idén is kitesznek magukért a szervezők, és nem is csalódtam. Az aulába belépve egy színes forgatagba érkeztünk, ahol minden a blogokról szólt. Körben a támogatók pultjainál érdekes blogger együttműködések lehetőségeire hívták fel a figyelmünket. Középen pedig a bloggerek tudtak egymással beszélgetni. Biztos vagyok abban is, hogy az asztalok szépen meg voltak terítve, és a reggelinek szánt ételek is alig várták, hogy instavégre kapják őket. Erről sajnos mi ugye lecsúsztunk…
A konferencia terem praktikus és szellős volt, nem éreztem zsúfoltnak, ami nagyon jó szervezésre vall. A kivetítőkön mindent lehetett látni, így senki nem maradt le egyetlen diáról sem.

img_6222

R: Sok időnk sajnos nem volt nézelődni az elején, de az elsőre megállapítottam, hogy mennyire tágas teret kaptak a rendezvényt támogató standok, és, hogy mennyire tetszenek nekem azok a vidám színek, amelyek a plafonról lógnak. Idén sajnos sokkal kevésbé engedte az életem, hogy “pörögjek” az esemény miatt, ezért egészen másképpen éltem meg mint tavaly. Amiatt, hogy kapkodósra sikerült a belépőnk, az elején kissé megszeppenten ültem be a tömött sorok egyikébe, körülöttem jó ismerősök, számomra kedves bloggerek az MBBK (Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közössége) Facebook csoportból, és sok más “csodabogár”, aki az online önmegvalósítás híve :).  Végignéztem a termen, és arra gondoltam: te jó ég, micsoda blogger tengerben van az én Habfürdőm, hiszen itt is rengeteg ember van, és még ezerszer több, aki itt sincs. Összetett világ vagyunk, nagy fejlődési potenciállal, mint azt- sok más mellett – megtudtuk Heal Edinától, a Google Magyarország vezetőjétől. Az általa tartott előadás címe nagyon beszédes volt “Ne pislogj! Mire kinyitod a szemed már késő”, és motiváló, mert való igaz, ha jók akarunk lenni ebben a világban, akkor nagyon kell igyekezni, hogy kitűnjünk. Szerintem a legfontosabb az, hogy számunkra mit jelent az, hogy “jó” és az, hogy “kitűnni”… mert ez egyáltalán nem jelenti mindenki számára ugyan azt.

Melyik előadás, előadások tetszettek a legjobban?

R: Számomra az egyik legfontosabb Farkas Dániel előadása volt, aki arról beszélt, hogy hogyan lehetünk sikeres YouTuberek. Több mint egy éve dédelgetett álmom, saját magam elé állított kihívásom, hogy elindítsam a saját YouTube csatornám, ezért több lényeges információt is kaptam tőle. Számos olyan tényezőt említett, ami számomra igazi kihívás, és magasra tett, de nem megugorhatatlan léc. Többek között említette, hogy mennyire fontos a tényleges, rendszeres tartalom, hogy előre dolgozzon az ember, és hogy legyen egy stabil alkotói környezet. Szóval… ha majd amikor elindítom a csatornámat, akkor az hónapokkal azután fog megtörténni, hogy a valóságban is megtettem a kezdő lépéseket, és nem csak álmodozom… szándékaim szerint már nincs sok idő ezen lépésekig.

img_6212Részlet Farkas Dániel Előadásából

Az egyik legprofibb előadásnak pedig kikiáltanám most Faix Csaba, a Prezi kommunikációs vezetője által tartott – nahát! – Prezit, ami arról szólt, hogy hogyan tűnhetünk ki a bloggegtársadalomból. Számomra arról szólt, hogy milyen tényezőkre kell nagyobb hangsúlyt fektetnem. Egyszerre volt szórakoztató és nagyon informatív. “Ha megnézzük, hogy mi történik a világban 60 másodperc alatt, elképesztően nagy a zaj” – mondta, és adott néhány tippet, hogy mégis mik lehetnek azok a dolgok, amiket felhasználva az emberek ebben a nagy zajban mégis ránk szánhatják az idejüket. Azt ígérte, hogy a Prezije elérhető lesz online is, és az biztos, hogy amint ezt észlelem, megosztom a Habfürdő olvasókkal is!

I: Csaba előadása tényleg nagyon informatív, és mégis szórakoztató volt. Számomra nagyon tetszett még a “Hogyan kezeld a social felületeidet?” című pódium beszélgetés, ahol Viszkok Fruzsi és  Király Viktor avatott be minket abba, hogy mi a megfelelő számú poszt a különböző felületeken, és mikor is érdemes posztolni. Ez utóbbi kérdést a nap folyamán többször is érintettük. Érdekes volt látni, hogy reggel kilenc órakor van egy csúcs, de ennél is nagyobb arányú (a kilenc órainak majdhogynem a duplája) az internetfelhasználás este nyolc órakor. Hajnal háromkor pedig majdnem mindenki alszik… aki nem, az sem online éltét éli olyankor.

img_6245Steiner Kristóf, műsorvezető – aki fantasztikusan tett eleget a feladatának – Viszkok Fruzsi és Király Viktor

Volt ami csalódást okozott?

I: Sajnos volt, az Omnichannel marketing – Így népszerűsítsd az online divatot 2016-ban! c. előadás kapcsán. Ez elvileg, ahogy én vártam volna, az webshopokról, és az online és offline shopok együttes működtetéséről szólt volna, de igazából csak annyit tudtam meg, hogy ezeket együttesen kell működtetni. Értem én, hogy az idő rövidsége miatt nem lehet mélységeibe megismerni egy-egy témát, de sajnos itt azt éreztem, hogy egyáltalán nem ismertem meg a kérdést. A másik ilyen csalódás a tavaly olyan nagy sikert aratott Dr. Csécsei Roland előadása volt. Aki hallotta tavaly annak nem sok újat tudott mondani, és sajnos idén a jópofa szavazós kártyák is elmaradtak.

R: Ezzel teljes mértékben egyet tudok érteni. Az előadások tekintetében nekem is a jogi témáról szóló előadás okozott csalódást, mert kicsit úgy éreztem, az előadónak nem volt elég ideje úgy felkészüli idén, mint azt tavaly tette. Ezen felül nyilvánvalóan aki szeretne keresni valamit amibe beleköthet, az találna is… ha nagyon akarnék valamit mondani, akkor az talán az lenne, hogy idén sem volt elég hely arra, hogy az ínycsiklandó és nagyon finom ebédet kényelemben tudjuk elfogyasztani. Ezen felül azonban a szervezőknek minden elismerésem, mert fantasztikus rendezvényt szerveztek nekünk, amire ki van éhezve a blogvilág.

Mit gondoltok a díjátadóról?

I: Nagyon fontosnak érzem, hogy díjazzuk a tehetségeket, és motiváljuk őket a minél magasabb színvonalú munkára. Örülök, hogy ez nem annyiban merül ki, hogy szubjektív vélemények alapján, vagy egyszerűen olvasószám szerint válogatunk, mert az nem a tehetségről és rátermettségről szólna. A jelöltek kiválasztása – mint az a konferencián számunkra kiderült –  egy komoly pontozásos rendszerrel zajlott, ami sok mindent figyelembe vett a tartalomtól a formán át, az elért eredményekig. Ez egy komoly szakmai elismerés, és fontos visszajelzés minden jelentkező számára. Az, hogy a Habfürdő másodszor is jelölést kapott nagyon pozitív dolog, de az is látszik, hogy van még hova fejlődnie.
Magát a díjátadó show-t én még annyival bővíteném, hogy a jelöletek blogjait/vlogjait pár pillanatban bemutatnám, így kicsit minden jelenlévő képet kaphatna róla.

R: Nehéz dolog erről úgy objektív véleményt mondanom, hogy jelölt volt a blogom is. Ahogy István is mondja, a pontozásról hallva kicsit büszke lettem magamra (és Rád István, mert ez a te sikered is), mert ezek fontos szempontok.  Többektől hallani, hogy ismét csak az ismert nevek kaphattak díjat, és nincs semmi új a nap alatt. Azt azért mindenkinek látnia kell, és naivitás lenne erről hallgatni, hogy ez a rendezvény nem pusztán a szervezők karitatív munkája a blogvilágért, hanem komoly üzleti érdek is áll mögötte, ami egyáltalán nem baj, hiszen világunknak ez az egyik mozgatórugója. Érdemben csak a saját kategóriámról tudok nyilatkozni, ahol Vivien, a Fifity pairs of shoes bloggere nyert, aki szerintem megérdemli a sikert, hiszen komoly munkát fektet a blogjába.  Azt is látom, hogy úgy, hogy nem a fővárosban élek, sajnos vannak olyan előnyök, amiket nem élvezhetek, de ahogy mondani szokták: innen szép nyerni ;). Csalódott semmi esetre sem vagyok, sőt sokkal inkább lehetne rám aggatni a motivált és a lelkes jelzőt.

Mi az a legfontosabb néhány dolog, amit hazahoztatok a rendezvényről?

I: Egy üveg Sommersby, az ajándékcsomagban, amit a rendezvény végén kaptunk. :)  De igazából a motiváció, a lelkesedés, és a pozitív visszajelzések, amelyek azt mutatják, hogy Réka nagyon jól vezeti a blogját. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ennyien szeretik, és hogy ennyi embert inspirál.

R: (oooo… szépennézaférjére)

Hú, hát sorolhatnám holnaputánig! Szerencsesütivel nyertem egy éjszakát a Caramel Premium Resort Wellness Hotelbe, ahová alig várom, hogy elmenjünk! :) Nagyszerű volt találkozni a számomra kedves bloggerekkel a valóságban is, ilyenkor mindig hatalmas energiákat kapok. Még egy élő bejelentkezést is meg mertem próbálni, ami a videózás és az én viszonyomat tekintve tényleg nagy szó, és egy valós félelmem legyőzését kezdtem meg ezzel.

 

Számomra nagyon jó érzés volt továbbá a rendezők szemében látni a lelkesedést, és az emberséget. Igazán jólesett, hogy amikor Sabján Johannát, a Cosmopolitan főszerkesztőjét megkértem, hogy csináljunk egy közös képet, és szerettem volna neki bemutatkozni, azt mondta nekem “én téged ismerlek”. Sejthetitek milyen zavarba jöttem :)

 

 

Úgy érzem idén kicsi tudatosabban jöttem haza a jövőképem szempontjából. Tele vagyok tervekkel és álmokkal. Bízom abban, hogy jövőre amikor majd részt veszek ezen a rendezvényen – mert ha lesz, én ott leszek – ezen terveim nagy része már megvalósításra kerül, vagy folyamatban lesz. Köszönöm szépen mindenkinek akivel ezt közösen élhettem meg, és ezáltal hozzájárult ahhoz, hogy ennyire boldog napom legyen!

 

img_6257Legjobb blogger-barátnőmmel, Suz’n-nal

 

img_6216

Az MBBK éppen fotózásra kapható kis része: Eszter: Napi kincsek tárháza, Ági: Csak Csináld – Magadért, Kata: The Charmbandit; Réka: Habfürdő; Linda: Konyhalál; Bori: Menthai; Iza: 160 gramm blog; Dóri: Funkydorie; Suz’n: Suz’n Világa; Zsuzsi: Zsákból Macska; Orsi: Imelda Green’s; Zsófi: Kittenis; Dorothy: Daily Dorothy; Sára: Metaforaszennyezés 

 

cosmopolitan-blogger-day-2016Csupa mosoly bloggerek között: Ági: Csak Csináld – Magadért, Niki: Nik’s Box; Vivi: KvSzünet; Forrás: cosmopolitan.hu

 

2 hozzászólás

 • Hujber Zsuzsanna 2016. 10. 21. at 09:15

  Annyira éreztem, hogy előrukkolsz megint valamivel! Tudtam, hogy ha tavaly videó volt, idén is csavarsz egyet a mintán, és nem egy szimpla itt van pár kép, meg egy kis mese bejegyzéssel “szúrod ki a szemem”, holott, ha csak két sort írt, azért is odavagyok. És nem, ez nem nyalizás, és nem azért van, amit odaírtál a kép alá, de egyszerűen imádlak. Mindig bebizonyítod, hogy megérdemelten vagy ott már második éve a jelöltek között!!!!

 • Kami 2016. 10. 24. at 20:28

  A díjátadás kapcsán én is kiemelném – és nem csak azért, mert engem is a top 5-be válogattak -, hogy a nyerteseken kívül a többi jelöltről utána és azóta sem tényleg semmi infót nem látni, pedig az is nagy dolog, még ha nem is akkora, mint a díj maga. Ez a beszámolós koncepció pedig nagyon ötletes, gratula ;)

 • Leave a Reply

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  Rólam

  Nő. Feleség. Kislány. Nővér. Húg. Barátnő. Kolléga. Kézműves. Modell. Fotós. Blogger. Én.  Én vagyok, és: Őszintén?! Szeretek én lenni... néha nem, de talán ez nem baj, ilyen vagyok, talán ilyen vagy Te is... Olvass tovább

  INSTAHAB

  Legnépszerűbb Bejegyzések

  Címkék

  ×