DIY

DIY Csereszenyevirágos ág

2017. 03. 01. 2 hozzászólás

Akárhogyan is, a február talán a legnehezebb hónap az évben. Már fogyóban az évkezdési lendület, de még itt a tél, ami bármennyire is szeretjük a havat, a kötött pulcsikat, a kuckózást, mostanra már inkább vágyunk a nap fényre, a melegre, a lenge ruhákra, a virágokra. Őszintén szólva, örülök, hogy vége! Bár nagyon igyekeztem megtalálni a szépet a hónapban,  néha azért összecsapott a  fejem fölött a szürke idő és a hangulatom.

A hónap végére pedig már tényleg elvesztettem a türelmemet, aminek következtében aztán elkezdtem lesni a virágboltokat némi üdeségre vágyakozva, de végül nem vettem semmit…  a hétvégére persze már sóhajtoztam, hogy csak kellett volna valami, mert olyan szépen süt a nap is, hiányzik a virág. Kint azonban a kert még csak most ébredezik…

Ezen ébredezést segítve elkezdtük megmetszeni a fákat a kertben, s a levágott ágakra pillantva jött az ihlet: Ha a természet még várat is magára, én nem várok tovább, kivirágoztatom a faágakat magam.

IMG_7352

Amire szükségem volt:

 • faágak
 • krepp papír, vagy a kicsit drágább selyempapír a virágok színében
 • olló
 • tű, cérna
 • ragasztó – én meleg ragasztót használtam
 • és a levélkékhez valami anyag – de ez akár el is hagyható

IMG_7321

Az elkészítés menetének a leírása már-már bonyolultabb, mint maga az alkotás. A papírból nagyjából 2-2,5 cm széles “legyezőt” hajtogattam, a krepp papír hosszában, és 40 cm szélesen. Majd ezt vágtam kisebb darabokra a könnyebb kezelhetőség érdekében, mivel kis karikákat vágtam a virágokhoz. Egy virág olyan 5-8 “sziromból” áll. A körök közepét óvatosan összevarrtam, éppen csak hogy megtartsák egymást, majd szirmonként gyűrtem belőlük kis virágot oly módon, hogy a legfelsővel kezdve egyenként középre hajtogattam.

IMG_7323

IMG_7325

A kis körök méretével  aztán lehet játszani a virágok méretét illetően. Én nagyjából 20 virágot készítettem, beleszámolva a bimbókat is, amiket a leeső hulladékból pödörtem.

Elmélkedtem afölött, hogy levélkéket tegyek-e, így megnéztem néhány képet Pinteresten, hogy hogyan tetszik jobban – és nem is lepődtem meg, hogy másoknak is jutott már eszébe ez az ötlet. Végül arra jutottam, hogy néhány levélke elkél az ágon, de azért nem viszem túlzásba, mert… nem volt elég zöld anyagom hozzá :). De azt hiszem elég is ez a pár levélke, mert amúgy is a cseresznyefa hamarabb bont virágot mint levelet. Egyébként valami nagyon furcsa kis anyagot túrtam elő a szekrényből, vékony és bársonyos, és remek, mert abszolút nem foszlik. Sajnos azonban fogalmam sincsen, hogy mi lehet a neve, ha ráismertek ez alapján, örömmel megtudnám.

IMG_7381

Amikor elkészültek a kis virágok, felragasztottam őket az ágakra, s a kisebb virágok, bimbók mellé minden esetben került egy levélke is.

IMG_7328

Ezután már csak az elhelyezése maradt hátra. Az esküvőnkről maradt némi fehér kavics, illetve előkerült egy masni is és persze a megunhatatlan befőttesüveg. Ebbe a kompozícióba állítottam bele a három ágat, és örömmel nyugtáztam, hogy egészen csinos lett a végeredmény.

IMG_7354

IMG_7356

IMG_7359

IMG_7368

IMG_7357

Ha van kedved, csempéssz te is egy kis tavaszt a szobádba, és ha megtetted, nagyon örülnék, ha megmutatnád nekem a kész alkotást, például Instagrammon a #habfurdoblog – ot használva, vagy akár Facebookon kommentben vagy üzenetben.

Legyen vidám, virágos Márciusotok!!!

2 hozzászólás

 • Bokor Boglárka 2017. 03. 02. at 09:22

  Annyira üde és szép lett a maga egyszerűségével :)

  • Reka 2017. 03. 31. at 10:18

   Köszönöm!!

  Leave a Reply

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  Rólam

  Nő. Feleség. Kislány. Nővér. Húg. Barátnő. Kolléga. Kézműves. Modell. Fotós. Blogger. Én.  Én vagyok, és: Őszintén?! Szeretek én lenni... néha nem, de talán ez nem baj, ilyen vagyok, talán ilyen vagy Te is... Olvass tovább

  INSTAHAB

  Legnépszerűbb Bejegyzések

  Címkék

  ×