Keddi Kilenc – Apró szépségtrükk

2016. 04. 20. 9 hozzászólás

 

Most, hogy a hangzatos címmel elértem, hogy idekattintsatok, elárulhatom, hogy az ég világon semmi újat nem fogtok tőlem megtudni. :) Mindent tudtok már amit le fogok írni, de ezeknek többsége olyasmi, amire szerintem nem árt ha gondolunk miközben a tükörrel szemben állva magunkat kritizáljuk. Mert bár jobb lenne ha egyáltalán nem bántanánk magunkat, de ha már megtesszük – mert ilyenek vagyunk -, akkor amellett ezekre is figyeljünk oda… leginkább azonban szeressük magunkat!
Illusztrátorként – bár tudtán kívül, de – felkértem Choi Mi Kyung-ot, akinek nagyon tetszik a stílusa. A képeit Pinteresten ITT találjátok.

1.
Húzd ki magad
Szüleinktől, és nagyszüleinktől ezerszer hallott figyelmeztetés ez. Természetesen nem véletlenül! Egészen átalakul az ember, ha kihúzza magát. Nekem az szokott segíteni, amit –  hm. nem tudom kitől – hallottam, hogy képzeljem el, hogy a fejem búbjára egy madzag van kötve és azt valaki meghúzza felfelé. Olyan szépen ki tudom húzni ilyenkor magam, hogy öröm nézni! :)
minta
2.
Víz
Nem, kivételesen nem arról fogok papolni, hogy igyunk sokat. Mert azt már mindenki annyira sokszor hallotta, hogyha még nem iszik sok vizet, akkor az igazán az ő hibája. Arra gondolok, hogy annyi mindent képesek vagyunk az arcunkra kenni. “Kenjünk” vizet is rá :D Minden reggel egy maréknyi hideget. Hihetetlen számomra, de tényleg van akinek ez nem természetes. Pedig csodákra képes!
minta
3.
Kevesebb smink
Ezzel együtt figyeljünk oda arra, hogy mennyit sminkelünk, mert a bőrünknek szüksége van arra, hogy lélegezzen. Persze nem ítélkezek, abszolút megértem, hogy vannak akiknek egyszerűen nagyobb önbizalmat ad, és úgy érzi jól magát. De arra figyeljünk mindenképpen, hogy milyen termékeket használunk, és adjunk időt a bőrünknek lélegezni is.
minta
4.
Figyelem
Sokszor az, hogy hogyan látnak minket mások nem is azon múlik, hogy hogyan nézünk ki, milyen a sminkünk, mi van rajtunk, hanem azon, hogy mit mondunk, mit teszünk és hogyan viszonyulunk a másikhoz. Mivel a szépség maga csak egy kép, az ember személyisége viszont egy ennél sokkal erősebb érzet, ezért lehet az, hogy valaki “megszépül” számunkra minél jobban megismerjük. Ezek alpján pedig egy apró szépségtrükk az is, ha odafigyelünk másokra.
minta
5.
Optimizmus
Ráadásul az érzéseink többnyire nagyon befolyásolják azt, hogy milyen a testtartásunk, a viselkedésünk. Tehát egyértelmű, ha optimistán gondolkozunk, az kivetül a testünkre is, és máris szebbek leszünk! Fontos a legnehezebb időszakban is szem előtt tartani, hogy amennyire lehet, gondolkozzunk pozitívan. Nem könnyű, tisztában vagyok vele, de ha már igyekszünk, az is sokat segít.
minta
6.
Séta
Jajj. Tudom, már megint ezzel jövök. :) Nagyon nagyon szeretek sétálni, nem tehetek róla! Remek testmozgás, de nem csak a testnek jó, hanem a léleknek is. Lehetőséget ad átgondolni az élet nagy kérdéseit. Nem hiába használják azt a szófordulatot, hogy “kiszellőzteti a fejét”.
minta
7.
Hit
Audry Hepburn mondta: “A lelki egyensúlyért sétálj azzal a tudattal, hogy soha nem vagy egyedül!” Nem igazán érzem szükségét a szavainak túlmagyarázására. Annak további kifejtése sem szükséges mi köze van a lelki egyensúlynak a szépséghez. De nem, a “nem vagy egyedül” alatt nem a titkos rajongókra, nem is a paparazzókra, és nem az őrült kukkolókra gondolt. :)
minta
8.
Merj nevetni magadon
Azt hiszem mindannyian vagyunk néha kicsit szeleburdik. Vagyunk többen is, akik kicsit jobban. Nos, az a meglátásom, hogy jobban szórakozom, ha nevetek magamon amikor például sikerül héjastól beletennem a tojást a gofritésztába, vagy megpróbálok bemenni a csukott ajtón, mintha bosszankodnék. Ráadásul a mosoly még jól is áll mindenkinek.
minta
9.
Ne hasonlítsd magad máshoz
Mivel az a más az más. Mivel kiül az arcodra. Mivel akár milyen picit is, mégiscsak sérülést okoz. A külsejét az ember “kapja” ajándékba, legalábbis nagyrészt, tehát nem érdemes azon gondolkozni, hogy bezzeg más mit “kapott”, mert nincs meg a számla amivel visszavihetnénk a sajátunkat. :) Inkább hozzuk ki a legjobbat belőle, aminek az első lépése az, hogy szereted! Mert szép!
minta

9 hozzászólás

 • Anna 2016. 04. 20. at 11:32

  Én is a reggeli hideg vizes arcmosásra esküszöm! :)
  Sétálni pedig imádok, meg gyalogtúrázni is. :)

  Szuper cikk volt, ismét! :)

  • Reka 2018. 01. 23. at 15:12

   :) Köszönöm!!

 • Niki 2016. 04. 20. at 11:36

  Eddig talán ez a kedvenc Keddi Kilencem! <3 Nagyon jó lett! :)

  • Reka 2018. 01. 23. at 15:12

   <3 <3 <3

 • Emma 2016. 04. 22. at 21:52

  Öröm volt olvasni :)

  • Reka 2018. 01. 23. at 15:13

   Köszönöm!

 • honeycsodai 2016. 04. 25. at 16:21

  Ahogy elolvastam az elsőt, reflex szerűen kihúztam magamat. Igyekszek figyelni erre, de a gép előtt sajnos van, hogy begörnyedek. Most megyek és lemosom azt a kevés sminket is az arcomról, mert ma már itthon maradok…. Talán még elmegyek sétálni, beszélgetek magammal és Istennel, esetleg beleugrálok a pocsolyákba, hogy tudjak nevetni magamon. :D
  Szuper összefoglaló volt! ;)

  • Reka 2018. 01. 23. at 15:13

   Én is kihúztam magam most :)

 • Majaskovics 2016. 06. 20. at 16:43

  <3

 • Leave a Reply

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  Rólam

  Nő. Feleség. Kislány. Nővér. Húg. Barátnő. Kolléga. Kézműves. Modell. Fotós. Blogger. Én.  Én vagyok, és: Őszintén?! Szeretek én lenni... néha nem, de talán ez nem baj, ilyen vagyok, talán ilyen vagy Te is... Olvass tovább

  INSTAHAB

  Legnépszerűbb Bejegyzések

  Címkék

  ×