Keddi Kilenc Ami segít ha nincs inspiráció

2015. 11. 10. 4 hozzászólás

Eltűntem mint szürke szamár a ködben. De ha nem is…kicsit így érzem, és csak remélni tudom, hogy a szamár legalább nem igaz rám. :) Olyan köd ereszkedett a városra az elmúlt három napban, hogy ma mikor megláttam a napsütést hitetlenkedve kiáltottam fel örömömben. Hozzá kell tennem, hogy mióta a férjem ismerem, azóta hajlandó vagyok elismerni, hogy van szépség a ködben is, de csakis esete, vagy ha nem olyan teljes és áthatolhatatlan mint itt volt a napokban.


Reményeim szerint az elmém szürkeségéről is hamarosan feloszlik a köd, mert inspiráció hiányban szenvedek. Úgy éreztem az alkotói vénám (vagy mim !?) elfáradt, elfogyott vagy… nem is tudom mit csinált. Tehát a vagymim nemistudomitcsinált. Igazán jó vagyok a dologban igaz? :D Ezért kitaláltam tegnap hogy megpróbálok segíteni magamon, hátha! Ha másra nem is, arra legalább jó volt, hogy most itt okoskodhassak nektek egy sort, és olyasmiket írjak le, amit magatoktól is tudtok. :) De ne aggódjatok, teszek mellé klassz őszi street style fotókat is, hogy legyen miért megnézni. Jöjjön tehát annak menete miként próbáltam magam kilendíteni az szürkeségből… hogy sikerült-e, azt majd az idő eldönti.

 

1.
Engedd el
“Ami nem megy, nem kell erőltetni.” Mondja ez a rendkívül idegesítő közhely, amivel egyébiránt nem is teljesen értek egyet. :) Viszont ha azon aggódunk, hogy miért nem megy a festés, írás, ékszerkészítés, akármi, akkor továbbra sem fog menni. Ha mégis, akkor szerencsés vagy, ne is olvass tovább. :)
minta
2.
Takaríts ki
Mivel én ebben enyhén szólva, sajnos nem jeleskedem, ezért fontosnak tartottam kiemelni. Ha nincs rend körülöttünk, nagyon nehéz bármit is alkotni, mert… nem fér el az auránk. Nem kényelmes neki. Akármennyire is kényelmes lehet a testnek (mert lehet) a rendetlenség közepén, az alkotás egyik titka a lélek kényelme. A takarításra a pontot tegyük fel azzal, hogy friss virág kerül a szobánkba. csak mert szép.
minta
3.
Habfürdő
Takarítás után jöhet egy forró fürdő. Tiszták leszünk, pihentek, és frissek. Kell, hogy el tudjunk lazulni, le tudjuk mosni magunkról a hétköznapi terheket. Az izmoknak is jót tesz a meleg víz, főleg ha egy kis sót is teszünk bele… no meg habot! ;)
minta
4.
Olvass
Fürdés közben akár olvasni is lehet, csak ne ejtsünk semmit a vízbe. : ) Érdemes olyan olvasmányt választani, aminek kicsit színesebbek a leírásai, mert akkor a képzelőerőnk úgy mozgathatjuk meg, hogy közben észre sem vesszük és még jól is szórakozunk.
minta
5.
Sétálj
Menjünk el sétálni, mert egyrészt sokkal egészségesebb, mint elsőre gondolnánk, másrészt tényleg kiszellőztet. Lehetőleg a telefonunkat hagyjuk otthon, de ha biztonsági okokból ezt nem játszik, az internetet akkor is érdemes kikapcsolni rajta, hogy tényleg magunkra tudjunk figyelni.
minta
6.
Fényképezz
És ha már sétálunk… a séta második felében, érdemes fotózni, mert megláttat olyan “élet jeleneteket” amelyeket egyébként nem vennénk észre. Nem kell tökéletes képek szülessenek, mert nem a végeredmény a lényeg, hanem a cselekvés. Itt már nem csak a kikapcsolódás kerül fókuszba, hanem az odafigyelés is.
minta
7.
Az internet varázsa
Ha már behálóz minket, használjuk. :) Nem tagadhatom, hogy két kedvenc alkalmazásom a Pinterest és az Instagram. Vigyázni kell velük, hogy ne csak az legyen a képek görgetéséből, hogy “hű MAJD ilyet is csinálok”, aztán az a majd sosem jön el, de a stressz, hogy “én nem vagyok rá képes” megmarad. Inkább csak a rajongó és a csodálatra hajlandó énünket érdemes most mozgatni.
minta
8.
Alkoss
Válasszunk valami olyan tevékenységet, ami teljesen eltér attól, mint ami miatt inspirációra lenne szükségünk. Akár választhatunk valamit a “majd egyszer megcsinálom” táblából is, Pinteresten (ha van ilyen). A lényeg, hogy ha lehet, fizikai tevékenység legyen, és hogy ne legyenek elvárásaink. A kudarc érzése nem fog segíteni! Ha jól sikerül örülünk neki, ha nem nevetünk saját magunkon.
minta
9.
Írj listát
És akkor így a végére, érdemes leülni és visszahívni azt, amit elengedtünk. Magunk elé veszünk egy üres papírt, és tartunk egy kis egyszemélyes ötletbörzét, hogy mi az amit szívesen megvalósítanánk. Lehet kósza ötletet is írni, ki tudja miből lesz a cserebogár… Ha kész a lista, érdemes kicsit még félretenni, és csak később leülni igazán alkotni. Hajrá Mindannyiunknak!
minta

4 hozzászólás

 • csvirag 2015. 11. 11. at 07:35

  Kedves Réka, már hiányoztak a bejegyzéseid! :) Azt kell hogy mondjam, ez a Keddi Kilenc ismét “betalált” nálam. A takarítással kapcsolatban csak annyi, hogy amikor úgy érzem már minden veszve van, általában akkor szoktam óriási hévvel belevágni a szortírozásba, rendrakásba és utána olyan érzésem van, mintha a lelkemet is kipucoltam volna. De egyébként mindegyiket szoktam csinálni amikor elszáll az ihlet és olyan jó így egybegyűjtve látni; szerintem ez is kinyomtatva fogja végezni a faliújságomon, mint az önbizalmas posztod. ;)

  • Reka 2015. 11. 16. at 12:16

   Nem is írtam, de nagyon feldobtad a hozzászólásoddal a napom! annyira jól esik! Amikor elcsüggedek eszembe jut, hogy van miért, mert elképzelem kitűzve amit írtam, és hihetetlen érzés! köszönöm!!!!!

 • Timi Thimmyke 2015. 11. 11. at 18:37

  Jelezném tegnap arra értem haza, hogy óriási rend van itthon… Nem tudom mit olvashatott Peti….

  • Reka 2015. 11. 16. at 12:14

   :D :D :D Szerintem csak véletlen. :D

  Leave a Reply

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  Rólam

  Nő. Feleség. Kislány. Nővér. Húg. Barátnő. Kolléga. Kézműves. Modell. Fotós. Blogger. Én.  Én vagyok, és: Őszintén?! Szeretek én lenni... néha nem, de talán ez nem baj, ilyen vagyok, talán ilyen vagy Te is... Olvass tovább

  INSTAHAB

  Legnépszerűbb Bejegyzések

  Címkék

  ×